VLAHOVIĆEVA DOMINACIJA SE NASTAVLJA: Sjajni Srbin ne prestaje da trese mreže i čuva Juve na prvom mestu

V.M.

27. 01. 2024. u 11:17 >> 11:17

JUVENTUS će večeras pokušati da se održi na čelu Serije A kada od 18 časova na ''Alijanc stadionu'' bude ugostio Empoli.

ВЛАХОВИЋЕВА ДОМИНАЦИЈА СЕ НАСТАВЉА: Сјајни Србин не престаје да тресе мреже и чува Јуве на првом месту

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je dugo vremena gledao u leđa Interu, Juventus je proteklog vikenda konačno uspeo da trijumfom nad Lećeom (3:0) preuzme prvo mesto na tabeli Serije. Doduše, u tome mu je pomogla činjenica da su neroazuri igrali Superkup, tako da im sada stara dama ima beži jedan poen, ali je takođe odigrala utakmicu više.

Ipak, zaostale utakmice mogu biti neugodne, pogotovo kada su vam već na njima ''upisali'' tri boda, tako da je Juve sada pritisak prebacio na Inter koji će morati da ga juri sve dok ne odigra taj meč 21. kola.

Glavne zasluge za to što je domaćin prvi na tabeli idu sjajnom Dušanu Vlahoviću. Srpski centarfor ne prestaje da trese mreže i pokazuje zašto je Juve svojevremeno ''iskeširao'' Fiorentini preko 80 miliona evra za jednog od najboljih centarfora na svetu.

Od poslednjih pet pobeda bjankonera, Vlahović je samostalno odgovoran za četiri jer su njegovim golovima ''padali'' Frozinone, Sasuolo, Salernitana i Leće.

Na ta četiri meča on je postigao čak šest pogodaka što dovoljno govori u kakvoj se formi nalazi naš reprezentativac. Takođe, ti golovi su mu pomogli da se popne na drugo mesti liste strelaca Serije A koje drži sa 11 pogodaka, čak sedam manje od neprikosnovenog Lautara Maritneza.

Večeras će za rivala imati Empoli, a Dušan u svojoj karijeri ima dosta solidan učinak protiv njih je je na šest utakmica tresao mrežu tri puta i biće oran da to ponovo učini.

Što se tiče samih nastupa kluba, Juve igra kao sat, Alegri je napravio opasnu ekipu i ozbiljan su konkurent za osvajanje Skudeta koji bi im bio čak 37. u istoriji kluba.

Sa druge strane, Empoli grca u zoni ispadanja i boriće se za opstanak do samog kraja. 

Gosti su u prošlom kolu ostvarili veoma bitnu pobedu protiv Monce na ''Karlo Kastelaniju'' (3:0) koja ih možda nije pomerila na tabeli (19. mesto) ali ih je približila begu iz zone ispadanja i sada imaju samo dva boda manje od Kaljarija i Udineza koji su tik iznad crte.

Realno gledano ''azrui'' će večeras teško doći do bodova jer igraju dosta slabo u gostima i postigli su samo šest golova na strani ove sezone.

Domaćini će večeras sigurno biti bez svoj najnovijeg pojačanja Đaloa i De Šilja, dok su pod upitnikom Kjeza, odnosno Rabio.

Kod gosta je slična situacija, Bastoni i Pezela neće biti na raspolaganju Davideu Nikoli, a ne zna se da li će spremni biti Kaputo, Destro, Guarino i Kovalenko.

Sve sem rutinske pobede Juventusa bi bilo veliko iznenađenje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!