DOMAĆIN ŽELI U EVROPU: Tvente "cilja" direktan plasman u Ligu šampiona

O. M.

20. 01. 2024. u 12:04

U prvom meču subotnjeg programa osamnaestog kola holandske Eredivizije NEC Najmegen dočekuje Tvente.

ДОМАЋИН ЖЕЛИ У ЕВРОПУ: Твенте циља директан пласман у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

NEC Nijmegen je posle jesenje polusezone na osmom mestu na tabeli, sa 22 osvojena boda. Ta pozicija garantuje im plej-of za Ligu konferencija, ali biće veoma teško da se tu i zadrže jer je Eredivizija veoma kompetitivna - razlika između sedmoplasiranog i petnaestoplasiranog tima iznosi samo pet bodova.

Domaći tim može da se pohvali dobrom formom u prethodnom periodu, s obzirom da su posle tesnog poraza od Ajaksa 1:2 upisali tri trijumfa na svom terenu (AZ Alkmar 2:1, Zvole 3:1 i Fortuna Sitard 4:1) uz remi sa 2:2 sa Fejenordom u prvom meču posle novogodišnje pauze. Pored toga, NEC je u sredu obezbedio plasman u četvrtfinale Kupa Holandije.

Tvente iza sebe ima fenomenalnu polusezonu, a ispadanje od Fenerbahčea u plej-ofu Lige konferencija se pokazalo kao dobra stvar, s obzirom da je potpuni fokus prebačen na nacionalno prvenstvo gde ekipi ide odlično. Posle sedamnaest odigranih kola, Tvente je na visokom trećem mestu, sa samo dva boda manje od Fejenorda i direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Snovi o šampionskoj tituli su i dalje previše nerealni s obzirom na to da PSV igra fantastično od samog starta i u 17 odigranih utakmica ima isto toliko pobeda.

Sve u svemu, biće ovo duel dve ekipe koje imaju potencijal za visoke domete a na njihovim utakmicama pada u proseku tri i po gola.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,70)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave