TRENER "BAFANE" ZNA KAKO SE OSVAJA AFKON: "Orlovi" su bez poraza na osam utakmica

O. M.

16. 01. 2024. u 12:23

MALI i Južna Afrika odigraće utakmicu prvog kola E grupe Afričkog kupa nacija na stadionu "Amadu Gon Kulibali" u Korogou.

ТРЕНЕР БАФАНЕ ЗНА КАКО СЕ ОСВАЈА АФКОН: Орлови су без пораза на осам утакмица

FOTO: EPA

Ove dve reprezentacije vodiće borbu za jedno od prva tri mesta u grupi zajedno sa Tunisom, dok je četvrti učesnik ove grupe Namibija zalutala na završni turnir.

Biće ovo deveti uzastopni nastup na AFKON-u za Mali, a 13. ukupno. Ova reprezentacija je na svom prvom učešću, davne 1972. godine ostvarila i najveći uspeh, drugo mesto. Još pet puta su igrali polufinale, a poslednja dva učešća završili su u osmini finala.

Južna Afrika je najveće uspehe na Afkonu ostvarila krajem 20. veka kada je na tri turnira vezala tri medalje, zlato na debiju 1996, srebro '98 i bronzu 2000. godine. 

Mali ulazi u ovaj meč kao favorit iako "orlovi" nisu pobedili "bafanu" ni u jednom od poslednja tri međusobna susreta.

Osim toga, izabranici Erika Čelea su u seriji od osam utakmica bez poraza, a od poslednjih 16 mečeva izgubili su samo dva, od Gambije u kvalifikacijama za Afkon i od Mauritanije u utakmici Afričkog prvenstva, takmičenja u kome nastupaju samo igrači iz domaćih prvenstava.

Južna Afrika na turnir dolazi predvođena čovekom koji zna kako se osvaja Afrički kup nacija. Belgijanac Hugo Bros predvodio je Kamerun 2017. godine do kontinentalne titule.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi