NAMIBIJA ZALUTALA NA AFKON: "Orlovi Kartagene" favoriti iz senke

O. M.

16. 01. 2024. u 10:59

TUNIS i Namibija otvaraju takmičenje u grupi E Afričkog kupa nacija. Utakmica se igra na stadionu "Amadu Gon Kulibali" u Korogu.

НАМИБИЈА ЗАЛУТАЛА НА АФКОН: Орлови Картагене фаворити из сенке

FOTO: AP/Tanjug

Tunis je favorit, ne samo u ovom meču, nego i za prvo mesto u grupi, dok će Namibija pokušati da u svom četvrtom učešću na Afkonu izbori prvi plasman u nokaut fazu, mada na to ne treba računati.

"Orlovi Kartagene" su redovni učesnici Afkona, a posle 2004. godine kada su osvojili jedinu titulu, uglavnom svoje učešće završavaju u četvrtfinalu, uz dva ispadanja već u grupi i jedno četvrto mesto.

I ove godine od izabranika Džalela Kadrija se očekuje četvrtfinale, mada je ova ekipa sposobna i za neko iznenađenje.

U kvalifikacijama se, može se reći, prošetala, iako je izgubila jednu utakmicu i jednu odigrala nerešeno. Primili su samo jedan gol i nijednog momenta se nije postavljalo pitanje ko će osvojiti prvo mesto u grupi u konkurenciji Ekvatorijalne Gvineje, Bocvane i Libije.

Tunis je kompaktna ekipa koja već dugo igra u istom ili sličnom sastavu i to je možda i najveća njihova snaga. Glavne zvezde tima su Anis Ben Slimani iz Šefild junajteda i Aisa Laiduni iz Union Berlina.

Što se tiče Namibije, ova selekcija je imala "više sreće nego pameti" što se uopšte našla na završnom turniru. Izvukli su kvalifikacionu grupu sa favoritom Kamerunom, Kenijom iz drugog šešira i Burundijem, a kada je Kenija diskvalifikovana, postalo je jasno da će "hrabrim ratnicima" biti dovoljno da pobede Burundi i da se nađu na Afkonu.

Na kraju ipak o drugom putniku nije odlučivao dvomeč sa Burundijem jer je Namibija u obe utakmice iznenadila opušteni Kamerun (pobeda i remi) pa joj je za drugo mesto bio dovoljan i bod u dve utakmice sa Burundijem.

Tunis i Namibija nisu se mnogo puta sastali, samo tri duela i sva tri su pripala "orlovima Kartagene".

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,82)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)