BAJERN DUVA ZA VRAT LIDERU: Leverkuzen mora da opravda ulogu favorita protiv Augzburga

O. M.

13. 01. 2024. u 11:09

LIDER Bundeslige Bajer gostuje Augzburgu u 17. kolu nemačkog fudbalskog šampionata. Utakmica se igra na "Augzburg areni" od 15 časova i 30 minuta.

БАЈЕРН ДУВА ЗА ВРАТ ЛИДЕРУ: Леверкузен мора да оправда улогу фаворита против Аугзбурга

Foto: Profimedia

Bajer je u Novu godinu ušao pobedom u prijateljskoj utakmici protiv Venecije od 4:1, a uspešan je bio i Augzburg koji je minimalnim rezultatom savladao Hofenhajm.  

Leverkuzen je od početka sezone pobedio sve osim tri utakmice u Bundesligi. Bod protiv izabranika Šabija Alonsa izvukli su samo Bajern Minhen, Borusija Dortmund i Štutgart. U Ligi Evrope, "farmaceuti" su ostvarili svih šest pobeda, a u Kupu su posle tri pobede stigli do četvrtfinala gde ih čeka Štutgart.

Takav bilans nema nijedna ekipa u "Ligama petice" a teško da se može naći i u nekom slabijem takmičenju.

Završili su 2023. sa tri ubedljive pobede, uključujući i onu na domaćem terenu nad Bohumom od 4:0 pre zimske pauze. Ovaj niz od 25 takmičarskih utakmica bez poraza, novi je rekord na početku nemačke sezone.

Pobedom protiv Hofenhajma (3:0), Bajern je prišao Leverkuzenu na samo bod zaostatka, a pošto Bavarci imaju i utakmicu manje, jasno je da bi za "farmaceute" poraz, pa čak i remi ovde bili ravni katastrofi. To samo pokazuje snagu nemačke Bundeslige kada vam ovakva polusezona iz snova ne garantuje titulu.

Šabi Alonso na ovom meču neće moći da računa na trio afričkih fudbalera, Amine Adlija (Maroko), Odijoa Kosunua (Obala Slonovače) i Edmonda Tapsobu (Burkina Faso) koji su sa svojim reprezentacijama na Afričkom kupu nacija.

Prvi strelac ekipe Viktor Bonifače nije na spisku selektora Nigerije zbog povrede koja će ga sprečiti da igra i danas protiv Augzburga.

Augzburg je prošle sezone vodio napornu borbu za opstanak u čemu je uspeo, ali su ove godine, bar za sada, van opasne zone. Sa 18 osvojenih bodova nalaze se na 11. mestu i bliže su poziciji koja vodi u Ligu konferencija nego onoj koja vodi u baraž za opstanak.

Ipak, ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima u Bundesligi poslednjeg meseca prošle godine, kada su vezali tri utakmice bez pobede. Treba biti pošten pa reći da su im rivali bile neke od najboljih ekipa Lige, poput Štutgarta i Borusije iz Dortmunda od koje su čak uspeli i daizbegnu poraz.

Augsburg bi mogao da bude žilav protivnik i Bajeru koga je prošle sezone pobedio u oba navrata, 1:0 kod kuće i 2:1 u gostima. Bila je to svojevrsna osveta za dva visoka poraza u sezoni 2021/22 kada su farmaceuti pobedili sa 5:1 i sa 4:1.

NAŠ PREDLOG: 2&2-5 (kvota 2,05)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)