HENES PREPORODIO "ŠVABE": Verder nije tim za velika dela

O. M.

02. 12. 2023. u 11:39

ŠTUTGART dočekuje Verder u 13. kolu nemačke Bundeslige. Utakmica se igra na stadionu "Gotlib Dajmler" od 18 časova i 30 minutas

ХЕНЕС ПРЕПОРОДИО ШВАБЕ: Вердер није тим за велика дела

FOTO: Tanjug/AP

Odavno "švabe" nisu imale ovako dobru sezonu. Da nije bilo kraće krize krajem oktobra i početkom novembra danas bi možda bili ispred Bajerna i samo bi Leverkuzenu gledali u leđa.

Izabranici Sebastijana Henesa nalaze se na trećem mestu sa 27 bodova, samo šest manje nego koliko su imali na kraju prošle sezone u kojoj su morali da kroz baraž sačuvaju status prvoligaša. 

Čini se da je Sebastijan Henes bio "karika koja nedostaje" da poveže redove i postavi tim tamo gde mu je i mesto. Madi stručnjak je prošle sezone stigao u aprilu kao četvrti trener Štutgarta u toj sezoni i uspeo je da podigne ekipu sa poslednjeg mesta do baraža, uz samo jedan poraz. 

Ekipu predvodi sjajni napadač Seru girasi. Reprezentativac Gvineje je prošlu sezonu proveo na pozajmici iz Rena i na 22 utakmice postigao 11  golova. Letos je permanentno prešao u Štutgart i trenutno posle 12 kola već ima 15 golova na kontu i drugi strelac je bundeslige iza Harija Kejna koji ima 18.

Verder igra promenjivo cele sezone. U poslednjoj utakmici pre ovog gostavanja sastali su se sa liderom Leverkuzenom i glatko izgubili sa 3:0.

Verder je u poslednjih deset utakmica ostvario samo dve pobede i to protiv dve najlošije ekipe lige, Union Berlina i Kelna. Imajući sve to u vidu, ovde ne bi trebalo da bude dileme šta igrati.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,85)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)