PARTIZANU NEDOSTAJE SAMO NJIHOV SKALP: TSC jedini neporažen od lidera, može li četa Žarka Lazetića da prekine pobednički niz crno-belih?

O. M.

25. 11. 2023. u 14:06 >> 14:06

FUDBALERI Partizana, lidera Superlige Srbije, dočekuju TSC iz Bačke Topole u derbiju 16. kola i celog dosadašnjeg dela šampionata.

ПАРТИЗАНУ НЕДОСТАЈЕ САМО ЊИХОВ СКАЛП: ТСЦ једини непоражен од лидера, може ли чета Жарка Лазетића да прекине победнички низ црно-белих?

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

 Susret dve prvoplasirane ekipe na programu je od 18 časova i 30 minuta na stadionu u Humskoj.

Gosti iz Bačke Topole jedini su u dosadašnjem delu prvenstva koji su odoleli Partizanu. U prvom kolu bilo je 3:3 na stadionu u Bačkoj Topoli. Bilo je tu svega, dva promašena penala, crveni karton za goste i izjednačujući pogodak domaćih u dubokoj nadoknadi vremena... Partizan je nakon toga izgubio tri evropske utakmice i posle dvomeča sa danskim Nordsjalendom ostao bez evropske jeseni, ali je to možda i pomoglo izabranicima Igora Duljaja da se posvete domaćoj sceni, gde su vezali 14 pobeda, računajući 13 prvenstvenih i jednu u Kupu Srbije.

"Crno-beli" su pred reprezentativnu pauzu dočekali posrnuli Čukarički i teže nego što se očekivalo pobedili sa 2:1, golom Mihajla Ilića u šestom minutu nadoknade. Bila je to prva utakmica posle sedam u nizu u kojoj je odbrana lidera šampionata poklekla i umalo da ih to košta bodova. 

Partizan je posle 14 kola osvojio 40 bodova, a prošle sezone su toliko skupili posle 18 kola. Crno-beli imaju najčvršću odbranu u ligi i drugi najubojitiji napad iza Crvene zvezde koja je postigla jedan gol više.

TSC je već dva meseca u veoma lošoj formi. Fudbaleri vicešampiona Srbije ostvarili su samo jednu pobedu u poslednjih 12 utakmica i to protiv Čukaričkog, koji igra još gore od njih. Razloge posrtanja obe ekipe verovatno treba tražiti u igranju na više frontova, pošto je TSC kao i Čukarički, naš predstavnik u evopskim kupovima. Ne cvetaju im ni tamo ruže, kao i ni u poslednje vreme u Superligi Srbije, ali ovde bar imaju zalihe sa starta sezone pa se TSC još nekako drži na trećoj poziciji na tabeli. 

Ispao je i iz domaćeg Kupa od Smedereva posle lošijeg izbvođenja penala, a posle dvostruke katastrofe u susretima sa Frajburgom (1:3 i 0:5) doživeli su poraz i od Vojvodine u derbiju naše severne pokrajine. U ovom periodu imali su jedna pažnje vredan rezultat, remi protiv Crvene zvezde koji je u zaustavnom vremenu izborio Đurđevac.

Ove sezone su samo Radnik i Voždovac odigrali više nerešenih od TSC-a, po šest. Ekipa iz Bačke Topole je pet puta remizirala, od toga tri puta u gostima, gde je inače četa Žarka Lazetića osvojila više bodova nego kod kuće (15:11). Bez poraza je TSC na strani, ali ovo im je svakak onajveći izazov do sada jer je PArtizan perfektan u Humskoj gde ima šest pobeda u isto toliko nastupa. Treba reći da je TSC u gostima primiko samo tri gola na sedam utakmica do kje Partizan kao domaćin postigao 15 na šest utakmica.

Prošle godine u Humskoj je bilo 0:0, a poslednja tri duela imali su u Bačkoj Topoli i na svakom od njih Partizan je postigao bar tri gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&D3+ (kvota 2,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!