NOVI OBRAČUN GVARDIOLE I KLOPA: Čija ekipa će biti na prvom mestu nakon velikog derbija?

V.M.

25. 11. 2023. u 07:47 >> 07:47

PRVI meč subotnjeg programa Premijer lige biće veliki derbi između Mančester sitija i Liverpul. Utakmica se igra na ''Etihadu'' sa početkom u 13:30.

НОВИ ОБРАЧУН ГВАРДИОЛЕ И КЛОПА: Чија екипа ће бити на првом месту након великог дербија?

EPA/EFE

Veoma zanimljiv susret očekuje nas danas na ''Etihadu'' koji može odlučivati o tome ko će biti prvi na kraju kola, jer ovi timovi vode glavnu reč na tabeli, a u blagoj prednosti je Siti koji je trenutni lider najjače lige sveta sa bodom prednosti u odnosu na Liverpul i Arsenal.

Oba trenera su imala dosta vremena da pripreme ovaj susret za vreme reprezentativnih pauza i očekujemo još jedan klasik između Gvardiole i Klopa.

Siti je svoj poslednji meč odigrao na ''Stamford bridžu'' protiv Čelsija i slobono se može reći da je to bila jedna od najboljih utakmica u istoriji Premijer lige. Viđen je veliki broj golova, šansi, lepog fudbala, dobrih akcija, igralo se u brzom tempu, a na kraju je dosuđen i penal u sudijskoj nadoknadi kojim je Kol Palmer postavio konačnih 4:4.

I pored tog nerešenog ishoda, Mančester se održao na prvom mestu i sada se vraća na svoj ''Etihad'' na kojem teroriše protivnike. Dovoljno o tome svedoči podatak da je Gvardiolina četa pred svojim navijačima dobila svaki meč u 2023. godini, tačnije 23 zaredom i ako bi danas ponovo odnela tri boda izjednačila bi rekord Sanderlenda koji je krajem 19. veka nanizao 24 trijumfa.

Sa druge strane, nakon dosta slabašne sezone Liverpul se vratio u sam vrh engleskog fudbala i deluje kao ekipa koja ponovo može da konkuriše Sitiju u bici za tron.

Doživeo je samo jedan poraz i to od Totenhema koji je imao dva igrača više na tom meču, a pored njega je odigrao tri remija i ostvario osam pobeda, poslednja u nizu bila je ona protiv Brentforda pred samu pauzu (3:0).

Salah je dva puta zatresao mrežu protiv ''pčelica'' i sada mu nedostaje samo jedan gol da postigne 150 pogodaka u Premijer ligi.

''Redsi'' su se vratili svom napadačkom fudbalu koji ih je krasio dugi niz godina i očigledno je da su pojačanja u veznom redu poput Dominika Soboslaja, Makalistera i povratak krila Luisa Dijaza, odnosno Žote znatno podigli nivo igre engleskog velikana.

Što se tiče međusobnih duela ovi timovi su veoma ujednačeni u skorijoj istoriji, na poslednjih deset mečeva viđene su četiri pobede Sitija uz po tri remija i trijumfa Liverpula, mada vredi napomenuti da su ''građani'' slavili na minula dva duela (3:2 i 4:1).

Ipak, ono što može dosta uticati na ishod ovog derbija je zdravlje igrača. Holand je pod znakom pitanja zbog povrede koju je zaradio protiv Bornmuta, a slične probleme imaju Ederson i Ake, dok će sigurno odsustvovati De Brujne, Stouns i Nunješ.

Loša je situacija i u redovima Liverpula koji će biti bez Robertsona, Alkantare i Bajčetića, dok su pod upitnikom Gomez, Gravenberč, Konate i Džouns.

Verujemo da ćemo ponovo gledati novu goleadu između vodećih timova Premijer lige, a u prilog tome ide podatak da su ovo jedne od najefikasnijih ekipa u prvenstvu, Siti to jeste sa 32 postignuta gola, dok je Liverpul nešto slabiji sa 27 pogodaka (između njih je Aston vila koja je 29 puta tresla mrežu).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!