ROMANTIKA FA KUPA: Osmoligaš izborio revanš protiv slavnih komšija

O. M.

15. 11. 2023. u 10:21

NIJE retkost da najstarije fudbalsko takmičenje na svetu, engleski FA kup donese zanimljive duele, naročito u prvim rundama. Ove godine, voljom žreba, na startu su se sastale dve ekipe iz Jugoistočnog Londona.

РОМАНТИКА ФА КУПА: Осмолигаш изборио реванш против славних комшија

Profimedia

Osmoligaš Kro Vali, član Jugoistočne divizije Istmijan lige, izborio je remi sa Čarlton atletikom, ne tako davno članom Premijer lige Engleske. Bilo je 1:1 na Valiju, poveli su domaći golom Frejzera u devetom minutu, a poravnanje je gostima doneo igrač "latiksa" Lukas Nes koji je zatresao svoju mrežu u 48. minutu.

Mlinari iz Krej valija osnovani su 1919. godine i igraju na Badžers sport graundu kapaciteta samo 1.000 gledalaca. U Istmijan ligi igraju od 2020. godine kada su izborili plasman iz Sautern kaunti lige. Ovo im je prvo učešće u regularnom delu FA Kupa, a za tri dana ih očekuje i drugo kolo FA trofeja, u kome takođe nikada do sada nisu učestvovali. "Njihov" je FA Vejz, u kome su 2019. godine stigli do finala.

U Jugoistočnoj diviziji Istmijan lige trenutno su deveti sa 14 bodova, ali odigrali su samo šest utakmica, zbog obaveza u kupovima. Nemaju poraz, zabeležili su četiri pobede i dva remija, što uz sedam pobeda i četiri remija u FA kupu i FA trofeju daje impozantan bilans od 11 pobeda, šest nerešenih utakmica, bez poraza u svim takmičenjima.

Mlinari su postigli 49 golova i primili 13 od početka sezone.

Čarlton nije imao početak sezone kakav su očekivali. Oni su 11. u Ligi 1 posle 16 utakmica sa 22 boda. Zbog loših rezultata na početku sezone već 27. avgusta su smenili menadžera Dina Holdena i postavili Majkla Epltona koji je doneo mali pomak unapred.

Čarlton je neporažen u tri utakmice, ali je dve uzastopno remizirao. U 12 utakmica od dolaska Majkla Epltona, imaju pet pobeda, pet remija i dva poraza. Devet od tih 12 utakmica je došlo oba tima daju gol, a osam puta je palo tri ili više golova.

Od početka sezone, Čarlton je u gostima ostvario samo jednu pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&4+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis