BOLONJA NEMA PORAZ OD PRVOG KOLA: Lacijali polako grade prošlogodišnju formu

O. M.

03. 11. 2023. u 07:53

UTAKMICOM između Bolonje i Lacija u petak od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Renato dal Ara" počinje novo, jedanaesto kolo italijanske Serije A.

БОЛОЊА НЕМА ПОРАЗ ОД ПРВОГ КОЛА: Лацијали полако граде прошлогодишњу форму

FOTO: Tanjug/AP

Bolonja je otvorila novu sezonu Serije A porazom od Milana (0:2) na svom stadionu. Međutim, od tog početnog neuspeha, ekipa Tijaga Mote je uspela da ostane neporažena u narednih devet ligaških utakmica, iako je za protivnike imala između ostalih ekipa i šampionski tim Napolija, trenutnog lidera u trci za "skudeto" Inter i najtrofejniji italijanski klub Juventus sa našim Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem.

U tom periodu ostvarili su tri pobede i čak šest remija, sve tri pobede i jedan remi kod kuće, dok su na strani svih pet gostovanja završili podelom bodova. Samo je Udineze odigrao više mečeva sa nerešenim rezultatom (sedam), pa ne treba da čudi ako se njihov sledeći okršaj sa Laciom završi istim ishodom.

U prošlom kolu Bolonja i Sasuolo su podelili bodove u Ređo Emiliji (1:1), a samo tri dana kasnije Bolonja je rutinskim trijumfom od 2:0 eliminisala Veronu iz Kupa Italije, golovima Nikole Moroa i Sidneja van Hojdonka. Inače, najbolji strelac Bolonje je reprezentativac Italije Rikardo Orsolini koji je četiri puta tresao protivničke mreže, ali samo protiv dve ekipe. Protiv Intera je zatresao mrežu za 1:2, čime je najavio da će "rosoblu" ostati neporaženi na gostovanju lideru, dok je protiv Empolija postigao het-trik.

Lacio je prošlu sezonu završio kao vicešampion Italije, dok se početkom ove sezone pomalo mučio dok nije ušao u pobednički ritam. Zanimljivo je da su lacijali seriju poraza sa starta prvenstva nakratko prekinuli pobedom nad šampionom Napolijem i to na stadionu Dijego Armando Maradona, gde su i krajem prošle sezone pobedom nakratko odložili šampionsko slavlje Napolitanaca. S druge strane, poslednju seriju pobeda presekao je jedan poraz od Milana. 

Lacio je trenutno sedmi na tabeli sa 16 bodova, jednim više od današnjeg rivala.

U poslednjem kolu Serije A, tim Mauricija Sarija pobedio je Fiorentinu sa 1:0 na Olimpiku, golom Ćira Imobilea sa bele tačke i time zalečio rane od poraza u Ligi šampiona koji mu je naneo Fejnord. 

Poslednja četiri okršaja Bolonje i Lacija na Dal Ari završena su ili pobedom domaćina ili nerešenim ishodom, dakle, Lacio čeka na pobedu u Bolonji još od 2018. godine.

Mi večeras očekujemo tvrd meč sa malo golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!