SRBI VODE GLAVNU REČ U ATINI: ''Zeleni'' su i dalje bez primljenog gola

V.M.

25. 09. 2023. u 10:47 >> 10:47

U poslednjoj utakmici petog kola grčkog prvenstva Panatinaikos će dočekati AEK večeras od 20 časova

СРБИ ВОДЕ ГЛАВНУ РЕЧ У АТИНИ: Зелени су и даље без примљеног гола

Foto: Profimedia

Ovo će biti obračun timova koji su se prošle godine do poslednjeg kola borili za titulu, tokom većeg dela regularnog toka prvenstva i plej-ofa Panatinaikos je bio prvi, ali sjajnim igrama u završnici sezone AEK je uspeo da ga pretekne i osvoji titulu.

Što se tiče nove kampanje, prednost za sad imaju ''zeleni'' koji su odigrali samo tri meča, ali su na njima bili dominantni. Redom su bili bolji od Volosa, Janjine i Panetolikosa, a na tim utakmicama su ostvarili impresivnu gol-razliku od 9:0, tako da su i dalje bez primljenog gola.

Sa druge strane, AEK je zbog fokusa na evropska takmičenja već dva puta prosipao bodove, remizirao je sa Panseraikosom i Olimpijakosom (po 1:1), dok je u prošlom kolu ostvario prvu pobedu savladavši Volos (3:2).

Današnji rivali su preko nedelje započeli svoje avanture u Ligi Evrope i bili su veoma uspešni. Panatinaikos je dočekao Viljareal i slavio sa 2:0 pogocima Jonidisa i Šporara, dok je AEK gostovao na ''Ameksu'' gde je napravio jedno od većih iznenađenja kada je predvođen Mijatom Gaćinovićem ostvario trijumf rezultatom 3:2 protiv Brajtona.

Večeras će Srbi biti u glavnim ulogama u Atini. Domaćina sa klupe predvodi srpski stručnjak Ivan Jovanović, a njegov dres nose Filip Mladenović i Filip Đuričić, dok navalu ''žuto-crnih'' ''nosi'' nekadašnji reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović.

Ovi rivali su se susretali čak četiri puta prošle sezone, u regularnom delu je viđena po pobeda na obe strane (AEK 1:0, PAO 2:1), dok su u plej-ofu u veoma bitnim utakmicama odigrali dva remija bez golova.

Što se tiče samih izostanaka, oba trenera nemaju previše briga sa povredama igrača i trebali bi na teren da izvedu najjače moguće sastave.

Očekujemo da gledamo jednu ujednačenu utakmicu između dva tima koji su se izmorili preko nedelje, ali blagu prednost dajemo Panatinaikosu koji je u boljoj formi i imaće vatrenu podršku svojih navijača pored kojih retko gubi.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)