TEŽAK ISPIT ZA ČUKARIČKI: Ferencvaroš postigao 20 golova na tri poslednje utakmice, a tu je sada i Deki Stanković...

O. M.

21. 09. 2023. u 12:33 >> 12:33

FUDBALERI Čukaričkog započinju evropsku jesen gostovanjem na "Grupama areni" u Budimpšeti, gde ih ovog četvrtka od 18 časova i 45 minuta dočekuje Ferencvaroš.

ТЕЖАК ИСПИТ ЗА ЧУКАРИЧКИ: Ференцварош постигао 20 голова на три последње утакмице, а ту је сада и Деки Станковић...

Miloš Vukadinović

Čukarički je ovaj istorijski uspeh postigao osvajanjem trećeg mesta na tabeli Super lige Srbije i plasmanom u grupnu fazu jednog od UEFA takmičenja. Nisu uspeli u plej-ofu za Ligu Evrope jer se grčki predstavnik Olimpijakos pokazao kao prejak protivnik, pa je Čuka posle dvostrukog poraza (3:0 i 3:1 za Pirejce) "prekomandovana" u Ligu konferencija.

Čukarički je u novoj sezoni Super lige Srbije pokazao igre i rezultate od sjaja do očaja. Posle dve uvodne pobede usledio je remi sa Javorom, kojim je počeo niz od šest utakmica bez pobede u svim takmičenjima, a četiri u domaćem šampionatu. 

Posle remija sa Ivanjičanima u kome su "brđani" ispustili prednost od dva gola, došlo je do smene trenera, a novom "šefu" Igoru Matiću trebala su četiri kola i dva poraza od Olimpijakosa da sklopi kockice i vrati ekipu na pobedničku stazu. A to je uspeo u derbiju sa šampionom Crvenom zvezdom u pobedi od 2:1.

Čukarički je na petom mestu tabele Superlige, sa dvanaest osvojenih bodova, sedam manje od lidera TSC-a iz Bačke Topole.

Ferencvaroš je bio jedan od aktera možda i najvećeg iznenađenja u novijoj istoriji evropskih kupova, kada je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ispao od predstavnika farskih ostrva KI Klaksvika. 

Ovaj poraz inicirao je smenu trenera Stanislava Čerčesova, a ekipu je od tada do pre dve nedelje vodio vršilac dužnosti Čaba Mate. On je pobedama protiv Šamroka, Hamruna i Žalgirisa "fradija" uveo u Ligu konferencija, a onda je slavni mađarski klub pronašao dugoročno rešenje za klupu u vidu nekadašnjeg trenera Crvene zvezde i Sampdorije Dejana Stankovića.

Deki je već imao debi i to uspešan, pošto je Ferencvaroš u Kupu deklasirao ekipu Nađečeda sa 8:0.

Posle odigranih šest kola "zeleni" su na šestom mestu tabele mađarskog prvenstva sa devet osvojenih bodova, tri manje od prvoplasiranog Debrecina, ali i utakmicom manje.

"Fradi" je na poslednje tri prvenstvene utakmice postigao čak 20 golova, a 27 na pet ako se tome doda i dvomeč sa Žalgirisom, pa nema sumnje da će odbrana Čukaričkog biti na teškom ispitu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona