POVRATAK OTPISANIH: Arsenal posle šest godina ponovo u Ligi šampiona, PSV posle četiri

O. M.

20. 09. 2023. u 10:12 >> 10:12

ARSENAL dočekuje ekipu PSV Ajndhovena u prvom kolu grupe "B" Lige šampiona. Utakmica se igra na stadionu "Emirejts" od 21 čas.

ПОВРАТАК ОТПИСАНИХ: Арсенал после шест година поново у Лиги шампиона, ПСВ после четири

Tanjug/AP

"Tobdžije" i "filipsovci" bili su u istoj grupi Lige Evrope prošle godine. U Ajndhovenu je bilo 2:0 za PSV, a u Londonu 1:0 za Arsenal. Obe ekipe prošle su dalje, ali su pale na prvoj prepreci, PSV od kasnijeg osvajača Sevilje, a Arsenal od lisabonskog Sportinga.

Arsenal je bio redovan učesnik grupne faze Lige šampiona od 2000. do 2017. godine, a u sezoni 2005/06. bio je blizu osvajanja i dogurao do finala gde je poražen od Barselone. Nakon toga, "tobdžije" su morale da se zadovolje takmičenjem u Ligi Evrope, s obzirom na slabije rezultate u Premijer ligi. 

Arsenal je dobro počeo novu sezonu i posle pet odigranih kola nalazi se na četvrtom mestu na tabeli, sa dva boda manje od prvoplasiranog Mančester sitija, koji im je prošle sezone praktično preoteo titulu.

Savladali su Notingem forest, Kristal palas, Mančester junajted i Everton, dok su jedini kiks napravili kod kuće, u meču protiv Fulama koji je završen rezultatom 2:2.

Potencijalni problem za Arsenal mogla bi da bude povreda koju je Gabrijel Martineli zaradio protiv Evertona, ali dobra vest za menadžera Mikela Artetu je da je Gabrijel Žezus potpuno spreman posle oporavka od povrede i mogao bi baš protiv holandske ekipe da se vrati na teren.

Kao i Arsenal, PSV je propustio nekoliko sezona u Ligi šampiona, a po povratku će imati težak zadatak da se plasira u narednu fazu, s obzirom na to da će mu osim Arsenala protivnik biti i Sevilja koja ga je prošle sezone, na putu do osvajanja sedmog pehara osvajača Lige Evrope, eliminisala u plej-in rundi. 

Ipak, treći protivnik u grupi, francuski Lens, jeste ekipa s kojom PSV može da izađe na kraj i tako se domogne šesnaestine finala Lige Evrope. Podsećanja radi, ovo je poslednja sezona u kojoj će biti prelaska timova iz Lige šampiona u Ligu Evrope posle grupne faze, jer od naredne sezone se evropska takmičenja igraju po švajcarskom sistemu sa samo jednom grupom.

PSV je fenomenalno krenuo u novu sezonu nacionalnog prvenstva Holandije, sa četiri pobede u prva četiri kola i ukupnom gol-razlikom 13:1, što ih čini najboljim napadom i ubedljivo najboljom odbranom u Erediviziji. PSV je savladao Utreht, Vitese, RKC Valkvijk i Najmegen i nema sumnje da u duel sa Arsenalom ulazi u dobrom raspoloženju.

Ekipa Petera Bosa nije izgubila takmičarski meč od februara ove godine i pomenute eliminacije od Sevilje. Od tada su poraženi samo u pripremnoj utakmici sa Sint Trojdenom kada je na terenu bio kombinovani sastav. Za to vreme odigrali su 26 zvaničnih utakmica i pobedili 21 put, a remizirali pet.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)