VICEŠAMPION KREĆE IZ SAN SEBASTIJANA: Inter samouveren posle trijumfa u "Derbiju dela Madonina"

O. M.

20. 09. 2023. u 08:34

REAL Sosijedad dočekuje Inter u prvom kolu grupne faze Lige šampiona. Utakmica je na programu u sredu od 21 čas na stadionu "Reale Arena".

ВИЦЕШАМПИОН КРЕЋЕ ИЗ САН СЕБАСТИЈАНА: Интер самоуверен после тријумфа у Дербију дела Мадонина

Tanjug/AP

Domaćin u meč ulazi posle poraza u La ligi od madridskog Reala. Iako su prvi poveli u petom minutu golom Andera Barenećea, nisu uspeli da sačuvaju vođstvo. Već na početku drugog poluvremena "blankosi" su izjednačili, a u 60. minutu potpuno preokrenuli prednost u njihovu korist. 

Pre tog meča, Real Sosijedad je ove sezone zabeležio samo jednu pobedu, nad Granadom, dok je tri puta remizirao - sa Đironom, Seltom Vigo i Las Palmasom. Trenutno zauzimaju tek 11. poziciju na tabeli sa šest bodova, četiri manje od četvrtoplasiranog Atletik Bilbaa.

Real Sosijedad će morati da nastupi bez napadača Karlosa Fernandeza, koji će odležati suspenziju zbog isključenja u prošlosezonskom porazu od Rome u Ligi Evrope, dok je Andre Silva povređen, kao i Martin Merkelans.

Mikel Ojarzabal će verovatno predvoditi napad umesto Silve, a Špancu će po bokovima verovatno pomagati Takefusa Kubo i Ander Bareneće, koji su postigli po tri gola do sada ove sezone. Osim njih dvojice jedini strelac za Sosijedad u sezoni je Martin Zubimendi koji će zauzeti mesto u sredini terena. Društvo će mu praviti Brais Mendez i Mikel Merino, a u odbrani pored strandardnih Igora Zubeldije i Robina Le Normanda treba očekivati i Kirana Tijernija koji je ovog leta stigao na pozajmicu iz Arsenala.

Sosijedadu je ovo treće učešće u Ligi šampiona otkad je 1993. ribrendirana iz nekadašnjeg Kupa šampiona. Jednom je igrao osminu finala a drugi put bio četvrti u grupi. što se tiče ranijih nastupa, ekipa iz San Sebastijana ima polufinale KEŠ-a iz 1982/83 kada ih je eliminisao potonji šampion Hamburger.

Nerazuri sa prve pozicije u Seriji A, uz impresivnu gol-razliku od 13:1, dolaze na megdan prvog kola protiv Sosijedada koji je u daleko lošijoj formi.

Inter je za vikend deklasirao Milan u derbiju dela Madonina rezultatom 5:1. Poveli su u petom minutu preko Henriha Mhitarjana, a udvostručili prednost u 38. minutu golom Markusa Turama. Ipak, gosti su uspeli da smanje prednost Intera u 57. minutu, ali ne i da izjednače. U 69. minutu Mihtarijan je ponovo povećao prednost domaćih, a deset minuta kasnije iznudio je udarac sa bele tačke, koji je realizovao Hakan Kalhanoglu. Konačan rezultat domaći su postigli u nadoknadi vremena golom Davidea Fratesija.

Trener Simone Inzagi nema razloga da išta menja u dobitničkoj postavi pa će tako napada verovatno predvoditi najbolji strelac Serije A ove sezone Lautaro Martinez. Iako se nijednom nije upisao u strelce protiv gradskog rivala, Argentinac predvodi trku za kapokanoonijerea sa pet pogodaka.

On je prošle godine bio najbolji strelac Intera sa 28 golova u svim takmičenjima, uključujući i tri na putu do finala Lige šampiona. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)