BENZEMA JE POKORIO EVROPSKU LIGU ŠAMPIONA: Sada je red na azijsku

V.M.

18. 09. 2023. u 12:20

U prvoj utakmici azijske Lige šampiona, saudijski prvak Al Itihad će ugostiti OKMK (18:00).

БЕНЗЕМА ЈЕ ПОКОРИО ЕВРОПСКУ ЛИГУ ШАМПИОНА: Сада је ред на азијску

Foto: Profimedia

Fudbaleri Al Itihada su se vratili na pobednčke staze posle reprezentative pauze, imali su neugodno gostovanje Al Ahdudu i slavili su pogotkom Karima Benzeme koji je u 72. minutu majstorski kolenom postigao jedini gol na meču.

Popularni ''tigrovi'' su jedini neuspeh u dosadašnjem toku sezonu imali kada ih porazio Al Hilal rezultatom 3:4, iako su na poluvremenu vodili sa 3:1 to im nije bilo dosta za tri boda i ''plavi talas'' je predvođen trostrukim strelcem Aleksandrom Mitrovićem došao do velikog preokreta.

Pored te utakmice četa Nuna Espirita Santa je ostvarila pet pobeda u saudijskom prvenstvu i branilac titule trenutno zaostaje samo jedan bod za vodećim Al Hilalom.

Glavni igrač domaćina je svakako Karim Benzema koji je 14 dugih godina predvodio navalu Real Madrida, sa ''kraljevskim klubom'' je osvojio pet Liga šampiona i četvrti je najbolji strelac u istoriji takmičenja sa 71 postingutim pogtokom, a sada će akutenlni osvajač zlatne lopte pokušati da pokori i najjače azijsko klupsko takmičenje.

Sa druge strane, OKMK se donekle muči ove sezone. U poslednje vreme ja pao u formi, ostvario je samo jednu pobedu na proteklih pet ligaških susreta i pao je na peto mesto tabele uzbekistanskog prvenstva.

Poslednji meč gosti su odigrali pre 15 dana kada su u kupu konačno došli do pobede savladavši Horaz sa 4:2.

Očekujemo da ''tigrovi'' rutinskim trijumfom započnu put ka osvajanju azijske Lige šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,41)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona