AJAKS VIŠE NE SLOVI ZA FAVORITA U EREDIVIZIJI: Domaćin juri četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu

V.M.

17. 09. 2023. u 11:15

OD 14:30 fudbaleri Tvente će ugostiti ''kopljanike'' iz prestonice.

АЈАКС ВИШЕ НЕ СЛОВИ ЗА ФАВОРИТА У ЕРЕДИВИЗИЈИ: Домаћин јури четврту узастопну првенствену победу

Foto: Profimedia

Domaćin je na sjajan način započeo sezonu, jedno je od najprijatnijih iznenađenja Eredivzije i pauzu je dočekao sa maksimalnih devet bodova iz uvodna tri kola. 

Bio je bolji od Almerea, Cvolea i Folendama. a na tim susretima je pokazao da je napadački raspoložen jer je postigao devet pogodaka, tačno tri u proseku.

Nakon par godina tavorenja na dnu tabele i čak igranja u drugoj ligi, Tvente je prošle sezone bio peti i polako se vraća u sam vrh holandskog fudbala u kojem je bio krajem 2000-ih kada je predvođen Tadićem i Lukom de Jongom došao do titule prvaka.

Sa druge strane, Ajaks je nakon odlaska Erika ten Haga i nekoliko ključnih igrača posrsnuo i više ne predstavlja strah i treper u Erediviziji kao nekada. Prošle sezone nakon dugog niza godina nije zauzeo neko od prva dva mesta na tabeli i izostao je iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

''Kopljanici'' nisu baš najbolje započeli ovu kampanju, slavili su na otvaranju protiv Heraklesa, ali posle toga su remizirali sa Ekselziorom i Sitardom, pa sada zauzima tek 11. poziciju na tabeli.

Današnji rivali su prošle sezone imali tri međusobna duela u kojem su viđeni svi mogući ishodi, oba tima su upisala po pobedu uz remi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave