"TREĆA SREĆA" ZA SANTOS: Kruzeiro bez pobede osam utakmica

O. M.

14. 09. 2023. u 09:00

SANTOS dočekuje Kruzeiro u 23. kolu brazilskog fudbalskog šampionata. Utakmcia se igra na stadionu "Urbano Kaldeira" u Vila Belmiru.

ТРЕЋА СРЕЋА ЗА САНТОС: Крузеиро без победе осам утакмица

Foto: Profimedia

Obe ekipe su u krizi rezultata, s tim što ona domaće ekipe traje dosta duže. Crno-beli su ostvarili samo dve pobede u poslednja četiri meseca, uz sedam remija i čak 12 poraza. Trenutno se nalaze na 17. mestu tabele Serije A, koje vodi u niži rang takmičenja, sa samo 21 bodom iz 22 utakmice. 

Uprava je još krajem juna, posle devete uzastopne utakmice bez trijumfa, pokušala da preokrene sezonu smenom trenera, ali Paolo Tura nije doneo ništa novo posle smene Odaira Helmana. Štaviše, pokvario je pasman ekipe koja je pod vođstvom prethodnog trenera bila 15. na tabeli sa 13 osvojenih bodova iz 11 utakmica. Tura je u isto toliko kola osvojio samo osam bodova.

Zanimljivo je da će ovo biti treći uzastopni okršaj Santosa sa ekipama iz Belo Horizontea. U prethodna dva kola je gostovao u najvećem gradu države Minas Žerais i izgubio po 2:0 od Atletiko Mineira i Amerike Minas Žerais. Oba gola za "pevce" postigao je bivši napadač Leverkuzena Paulinjo i oba na asistenciju Hulka. Amerika je pobedila golovima Rodriga Varande i Žuninja.

Crno-beli su nakratko zablistali samo u poslednjem meču na svom stadionu kada su sa 2:1 savladali trećeplasirani Gremio i to posle preokreta, a pobedonsoni gol postigao je argentinski veteran Hulio Furč u 90. minutu.

Kruzeiro je trenutno pet bodova i pet mesta ispred Santosa na tabeli. Međutim, gosti nisu pobedili nijednu od poslednjih osam prvenstvenih utakmica. "Lisice" su se praznih šaka vratile sa dva poslednja gostovanja, čime je prekinut njihov niz od sedam utakmica bez poraza na strani.

Slaba eikasnost je najveći problem za Kruzeiro. Gosti nisu uspevali da zatresu mrežu protivničkog gola u šest od poslednjih osam ligaških utakmica, dok su postigli samo devet golova u poslednjih 16 mečeva Serije A, od aprila.

Poslednjih pet utakmica u kojima je Santos bio domaćin došlo je GG, kao i četiri od pet međusobnih susreta ovih ekipa. Takođe, u četiri poslednja prvenstvena susreta pobeđivala je ekipa koja je bila domaćin.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!