BOSANCI ODRŽAVAJU KORAK ZA VODEĆIMA: Današnjeg rivala su ubedljivo savladali na otvaranju kvalifikacija

V.M.

11. 09. 2023. u 09:31 >> 09:31

U šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Island će dočekati Bosnu i Hercegovinu (20.45).

БОСАНЦИ ОДРЖАВАЈУ КОРАК ЗА ВОДЕЋИМА: Данашњег ривала су убедљиво савладали на отварању квалификација

FOTO: EPA

Ovo će biti obračun reprezentacija koje su podbacile u dosadašnjem toku kvalifikacija. Island je osvojio samo tri boda od mogućih 15, dok su Bosanci nešto bolji sa dve ostvarene pobede i tri poraza. 

Nakon nastupa na Evru 2016 i Svetskom prvenstvu 2018. Island se nije vraćao na velika takmičenja, a deluje da ni sada neće uspeti to da učini. 

Ostvario je samo jednu pobedu u dosadašnjem toku kvalifikacija i to protiv Lihtenštajna (7:0), a pored nje je doživeo čak četiri poraza. Poslednji u nizu naneo mu je Luksemburg koji ga je proteklog petka savladao sa 3:1.

Domaćina sada očekuju tri vezane utakmice pred svojim navijačima, igraće sa Bosnom, Luksemburgom i Lihtenštajnom i moraće da ostvari sve tri pobede kako bi se približio drugoplasiranog Slovačkoj u grupi ''J'' koja mu beži čak sedam bodova, dok je provplasirani Portugal gotovo nemoguće stići jer ima maksimalnih 15 bodova iz pet odigranih utakmica.

Što se tiče Bosanaca, oni su kvalifikacije otvorili pobedom upravo protiv Islanda od 3:0, ali nakon toga su posrnuli i doživeli tri vezana poraza. Redom su bolji od ''zmajeva'' bili Slovačka, Portugal i Luksemburg, a fascinantan je podatak da Bosna nije dala gol na te tri utakmice.

Gosti su tu lošu seriju prekinuli pre nekoliko dana kada su na svom terenu jedva izvojevali pobedu protiv slabašnog Lihtenštajna rezultatom 2:1. Poveli su golom Džeka, a nakon toga je Luhinger zatresao sopstvenu mrežu za 2:0, ipak Volfinger je smanjio zaostatak završetkom prvog poluvremena, ali u drugom delu nije bilo golova te je ostalo 2:1.

Bosanci imaju četiri boda manje od Slovačke i Luksemburga koji dele drugo mesto i morali bi da slave na večerašnjem meču kako bi održali korak za njim i nadu da mogu da se vrate na Evropsko prvenstvo po prvi put u svojoj istoriji.

Ove reprezentacije su se susrele u prvom kolu i tada je Bosna ubedljivo slavila sa 3:0. Heroj utakmice bio je Rade Krunić sa dva postignuta pogotka, a mrežu je zatresao i Dedić.

Večeras će obe ekipe biti orne da osvoje tri boda i zbog toga očekujemo napadački fudbal, pa predlažemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)