"CRVENI LAVOVI" NISU VIŠE TOPOVSKA HRANA: Islanđanima neće biti lako u Luksemburgu

O. M.

08. 09. 2023. u 12:10

LUKSEMBURG dočekuje Island u petom kolu kvalifikacija za EURO 2024 u Nemačkoj. Utakmica se igra na Nacionalnom stadionu u Luksemburgu od 20 časova i 45 minuta.

ЦРВЕНИ ЛАВОВИ НИСУ ВИШЕ ТОПОВСКА ХРАНА: Исланђанима неће бити лако у Луксембургу

FOTO: N. Skenderija

"Crvene lavove" samo tri boda dele od najboljeg ostvarenog bilansa u istoriji kvalifikacija za evropska i svetska prvenstva. U kvalifikacijama za EURO 1996 osvojili su deset bodova i skinuli jedna veliki skalp - pobedili su potonje evropske vicešampione Čehe sa 1:0.

U aktuelnom ciklusu kvalifikacija Luksemburg je do sada skupio sedam bodova. Pobedio je Lihtenštajn sa 2:0, istim rezultatom pre nekoliko meseci šokirao Bosnu i Hercegovinu usred Zenice i izborio bod remijem bez golova protiv Slovačke.

Bez obzira na rezultat ove utakmcie Luksemburg će i posle pet kola ostati na trećem mestu na tabeli pošto ima četiri boda više od četvrtoplasirane Bosne i Hercegovine. Luksemburžani su igrali veoma dobro i u Ligi nacija gde su zauzeli drugo mesto svoje grupe u C diviziji, sa dva boda manje od pobednika Turske, što je ukupno 37. mesto i najbolji njihov plasman od osnivanja ovog takmičenja.

S druge strane, Island, četvrtfinalista sa EURO 2016, propustio je prethodno evropsko prvenstvo, a kako sada stvari stoje neće ih biti ni u Nemačkoj narednog leta. Istina, imali su težak raspored, a u jedinoj lakoj utakmici demolirali su protivnika - 7:0 protiv Lihtenštajna. Izgubili su kod kuće od Portugala i Slovačke, a u gostima od Bosne, što je jedini trijumf "zmajeva" u ovom ciklusu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti