TURCI ČUVAJU PRVO MESTO: Jermenija je dobro počela kvalifikacije

O. M.

08. 09. 2023. u 10:14

TURSKA dočekuje Jermeniju u petom kolu grupe D kvalifikacija za odlazak na EURO 2024 u Nemačkoj. Utakmica se igra na stadionu "Jeni Eskišehir Ataturk" u Eskišehiru od 20 časova i 45 minuta.

ТУРЦИ ЧУВАЈУ ПРВО МЕСТО: Јерменија је добро почела квалификације

Foto: Profimedia

Turska je propustila prethodno Svetsko prvenstvo u Kataru, zapravo od trećeg mesta u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine propustili su svaki mundijal. Na prethodna dva evropska prvenstva su zaustavljani u grupama, a najveći uspeh postigli su 2004. godine kada su bili treći.

Imali su snažan početak kvalifikacija u Grupi D, osvojivši devet bodova iz četiri odigrana meča. Jedini poraz su doživeli u drugom kolu od Hrvatske koja je pobedila sa 2:0 u Bursi u martu ove godine.

Turci su kao osvajači grupe u Ligi nacija obezbedili plasman u baraž za odlazak na EURO pa čak i u slučaju da ne budu među dva najbolja tima ove izuzetno jake grupe imaće priliku da se kroz mala vrata provuku u Nemačku.

Uključujući i prijateljske utakmice, Turska je ostvarila pet pobeda u poslednjih šest utakmica, a u poslednjih godinu i po dana su na 12 utakmica osim od Hrvatske izgubili još samo jednom i to od Islanda u poslednjem kolu Lige nacija kada su već obezbedili prvo mesto pa se opustili.

U poslednjoj utakmici u grupi zasluženo su pobedili Vels na svom terenu golovima Umuta Naira i Arde Gulera sa 2:0. Nijedan od njih dvojice danas neće nastupiti. Napadač Fenerbahčea nije ni pozvan u sastav, dok se supertalentovani vezista madridskog Reala oporavlja od operacije kolena.

Turska će drugog takmičarskog dana ovog trećeg prozora biti slobodna, a termin će iskoristiti za prijateljsku utakmicu protiv Japana.

S druge strane, Jermenija nikada nije učestvovala na svetskim ili evropskim prvenstvima. Imali su solidan početak kvalifikacija, osvojivši šest bodova iz tri odigrana meča. Međutim, tek im slede jači rivali u vidu reprezentacija Turske i Hrvatske.

Bez obzira na to, Jermenija je neporažena u poslednje tri utakmice, uključujući i prijateljsku protiv Kipra. U prethodnom meču u Grupi D, pobedili su Letoniju na svom terenu rezultatom 2:1. Iako su bili daleko bolji rival, pobedonosni gol postigli su tek u trećem minutu nadoknade izgubljenog vremena, a strelac je bio Tigran Barsegjan.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (kvota 2,07)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)