LEGENDA VIČENCE VRAĆA SE KAO TRENER ALBINOLEFEA: Počela je italijanska Serija C, a ovo je jedan od zanimljivijih susreta prvog kola

O. M.

04. 09. 2023. u 12:33 >> 12:33

POČELA je italijanska Serija C , a u jednom od zanimljivijih duela prvog kola grupe A sastaju se Vičenca i Alninolefe.

ЛЕГЕНДА ВИЧЕНЦЕ ВРАЋА СЕ КАО ТРЕНЕР АЛБИНОЛЕФЕА: Почела је италијанска Серија Ц, а ово је један од занимљивијих сусрета првог кола

FOTO: Profimedia

Vičenca je prošlu sezonu završila na sedmom mestu koje joj je donelo plasman u plej-of za popunu Serije B. prošla je prvu prepreku u vidu Pro sesta, ali je zaustavljena u četvrtfinalu od Čezene.

U želji da ove godine naprave i ta dva koraka koja su im nedostajala do promocije u drugi razred italijanskog fudbala, čelnici Vičence angažovali su novog trenera. Reč je o Aimeu Dijani, nekadašnjem fudbaleru Breše, Parme, Sampdorije i Torina, koji ima iskustva u uvođenju timovea u Seriju B, pošto je u prošloj sezoni to uradio sa Ređanom.

S druge strane, Albinolefe je na mala vrata izborio opstanak prošle sezone. Prvo je samo zahvaljujući boljem skoru u međusobnim susretima izbegao direktno ispadanje a onda je preko plej-auta u dvomeču sa Mantovom zadržao status. 

I Albinolefe je u novoj sezoni angažovao novog trenera i to nekadašnjeg fudbalera Vičence Đovanija Lopeza koji je bio član "brđana" u najslavnijoj sezoni kluba kada su 1997. godine osvojili Kup Italije. Kasnije je igrao i za Lacio i Napoli, a u trenerskoj karijeri vodio je Viterbeze, Pistojeze, Lukeze, nakratko i Vičencu a bio je i asistent Edoardu Reji dok je ovaj vodio Lacio.

Prošle sezone Vičenca je kao domaćin pobedila Albinolefe sa 3:0, dok je utakmica u Caniki završena bez pobednika 1:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona