"MILIONERI" SPREMNI ZA GOLEADU! Novajlija lak plen na "Vestfalenu"

V.D.

01. 09. 2023. u 14:32 >> 14:32

U uvodnom meču trećeg kola Bundeslige večeras od 20.30 snage će odmeriti Borusija Dortmund i Hajdenhajm

МИЛИОНЕРИ СПРЕМНИ ЗА ГОЛЕАДУ! Новајлија лак плен на Вестфалену

Tanjug/ap

"Milioneri" su prošle sezone imali sve u svojim rukama i bili su tako blizu da prekinu decenijsku dominaciju Bajerna iz Minhena, ali su u poslednjem kolu pred svojim navijačima sa Majncom odigrali 2:2 i tako doneli Bajernu 11. uzastopnu titulu prvaka Nemačke. 

Ekipu je letos napustio najbolji igrač i velika zvezda Džud Belingam koji je prešao u Real Madrid u transferu vrednom 103 miliona evra, dok je na "Vestfalen" stiglo nekoliko zanimljivih pojačanja.

Najskuplji novajlija je Feliks Nmeča koji je za 30 miliona stigao iz Volfzburga, veznjak Marsel Sabicer je stigao iz redova najvećeg rivala Bajerna za 19 miliona, dok je najbolji strelac Bundeslige Niklas Fulkrug plaćen 13 miliona evra. Sjajan posao je odrađen dovođenjem Ramija Bensabainija koji je kao slobodan igrač došao iz Mehengladbaha.

Dortmund ima fantastičan niz bez poraza. Na poslednjih 18 mečeva u svim takmičenjima računajući i prijateljske mečeve upisao je 13 pobeda i pet remija. Poslednji poraz doživeo je još u aprilu u četvrtfinalu Kupa kada je Lajpcig bio bolji rezultatom 2:0.

Borusija se nakon minimalne pobede nad Kelnom i remijem na gostovanju Bohumu (1:1) nalazi na sedmoj poziciji na tabeli, dok je njihov današnji rival novajlija u Bundesligi Hajdenhajm sa dva poraza na 16. poziciji.

Debitant u društvu najboljih je doživeo poraz od Volfsburga, a u drugom kolu je pred svojim navijačima doživeo tragediju. Prvo su u 16. minutu igre promašili penal, ali se Jan Niklas Beste ispravio i ispisao istoriju svog tima prvencem u Bundesligi. U 58. minutu isti igrač je bio asistent Pieringeru za drugi gol i vođstvo od 2:0, ali je Hofenhajm sa tri gola u 13 minuta preokrenuo rezultat i naneo jako težak poraz Hajdenhajmu.

Ovo će biti prvi zvanični susret ova dva tima, dok su 2014. godine odigrali jedan prijateljski susret u kome je Dortmund slavio sa 4:3.

Borusija je veliki favorit pred svojim navijačima, a verujemo da će taj trijumf biti ispraćen i golovima.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)