"PLAVCI" NEMAJU VIŠE VREMENA: "Šeširdžije" uživaju u premijerligaškom životu

O. M.

25. 08. 2023. u 14:19 >> 14:19

ČELSI dočekuje Luton taun u prvoj utakmici trećeg kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na Stamford bridžu od 21 čas po srednjoevropskom vremenu.

ПЛАВЦИ НЕМАЈУ ВИШЕ ВРЕМЕНА: Шеширџије уживају у премијерлигашком животу

Foto Profimedia

"Plavci" nisu dobro počeli novu sezonu, pošto posle dva kola još nemaju pobedu. U prvom kolu izborili su bod na svom stadionu protiv Liverpula koji je prvi stigao do vođstva. Strelci su bili Luis Dijaz u 18. minutu za goste i Aksel Disasi u 37. za domaće.

Prošlog vikenda Čelsi je gostovao Vest hemu i uspeo da izgubi iako je gotovo pola sata imao igrača više. Uz to, plavci nisu realizovali ni jedanaesterac pri rezultatu 1:1.

Očigledno je da Maurisiju Poketinu treba više vremena da stvori pobedničku atmosferu. Čelsi ima mnogo problema i van terena, osim što tim još nije kompletiran. Potreban im je napadač, a dosta igrača je i povređeno. Poslednji u nizu je Karni Čukvuemeka, strelac jedinog gola u porazu od Vest hema. 

Olakšavajuća okolnost je što Čelsi u narednih mesec i po dana, do kraja oktobra, ima šest lakših protivnika i možda jednu potencijalnu minu u vidu Aston vile. Ali i protiv ekipe iz Birmingema, koja je sezonu otvorila mnogo slabije nego što je prethodnu završila, kao i protiv Lutona, Vimbldona, Notingem foresta, Bornmuta, Fulama i Barnlija može i mora Poketino da ide na sve pobede.

Luton je i pre početka prvenstva na papiru bio glavni kandidat za povratak u Čempionšip, što su "šeširdžije" na neki način i potvrdile porazom od 4:1 u prvom kolu od Brajtona. Utakmicu drugog kola protiv Barnlija nisu odigrali jer njihov stadion još ne ispunjava uslove za organizaciju mečeva Premijer lige, ali ne uzbuđuje se mnogo niko u klubu i oko njega. Svi oni uživaju u društvu najboljih i neće se čini se mnogo potresti ni ako već posle jedne sezone izgube status. Luton je pre manje od decenije bio u petom razredu engleskog fudbala, poluamaterskoj Nacionalnoj ligi, tada poznatoj po imenu Konferencija.

Čelsi i Luton u ovom veku nisu igrali ligaške utakmice, a prethodne dve godine sastajali su se u FA Kupu. "Plavci" su oba puta izlazili kao pobednici, prošle godine u osmini finala bilo je 3:2 na Kenilvortu iako je Luton dva puta vodio, a godinu ranije na Stamford bridžu u šesnaestini finala bilo je 3:1. 

Poslednji susret u najvišem rangu takmičenja, tadašnjoj Prvoj diviziji, imali su u sezoni 1991/92, poslednjoj pre osnivanja Premijer lige. Luton je pobedio na svom terenu sa 2:0, a Čelsi na svom sa 4:1. Luton je u poslednjem kolu izgubio od Nots kauntija kome bodovi nisu bili potrebni i tako ispao, propustivši priliku da bude jedan od osnivača premijer lige. Ko zna kako bi tekla istorija ovog kluba da su tada ostali u najvišem rangu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)