SUSRET STARIH PRIJATELJA: Četa Patrika Vijere dočekuje izabranike Lorana Blana na startu francuske Lige 1

O. M.

13. 08. 2023. u 10:40

STRAZBUR dočekuje ekipu Olimpika iz Liona na starrtu nove sezone francuske Lige 1. Utakmica se igra na stadionu La Meno u Strazburu od 20.45.

СУСРЕТ СТАРИХ ПРИЈАТЕЉА: Чета Патрика Вијере дочекује изабранике Лорана Блана на старту француске Лиге 1

Foto: AP

Prošlu sezonu Strazbur je završio na 15. mestu sa samo pet bodova više od Oksera koji je ispao. S druge strane, Lion je za pet bodova, koliko je zaostao za sedmoplasiranim Lilom, ostao bez plasmana u evrokupove.

Strazbur je imao mnogo bolju predsezonu od Liona, bar kad je reč o ishodima pripremnih utakmica. izabranici Patrika Vijere igrali su uglavnom sa nemačkim ekipama. Po dva puta sa Frajburgom i Verderom i jednom sa Hofenhajmom. Ostvarili su pobede nad ovim potonjim protivnikom i jednu od dve protiv ekipe iz Bremena, dok su ostale tri remizirali. Takođe su pobedili i Šturm iz Graca, a jedini poraz doživeli su od Bešiktaša.

S druge strane, Lion je na pripremama ostvario samo jednu pobedu, uz četiri poraza. Uspeli su da pobede samo holandskog niželigaša Trefers i to golom u 90. minutu za 2:1, dok su poraženi od Mančester junajteda, Mastrihta, Selte i u genrealnoj probi pred početak sezone, od Kristal palasa.

Vijera je pred početak sezone pojačao sve linije tima sa po jednim igračem. U odbranu je doveo reprezentativca Obale Slonovače Abakara Silu koji je stigao iz Briža za 20 miliona evra, srednji red ojačan je dolaskom bivšeg mladog reprezentativca Francuske Žesija Demingea iz Kana, a stigla su i dva napadača - Emanuel Emega iz Šturma za 12 miliona evra, odnosno brazilski tinejdžer Anhelo Gabrijel koji će nastuati na pozajmicu iz Čelsija.

S druge strane, Loran Blan, Vijerin nekadašnji saigrač iz generacije koja je Francuskoj donela prvu titulu šampiona sveta 1998, potrošio je samo deset miliona evra, a pojačao je ekipu sa pet solidnih igrača. 

Iz Pari sen Žermena stigao je kao slobodan igrač Mamadu Dijavara. Duje Ćaleta-Car dolazi iz Sautemptona na pozajmicu, uz opciju kupovine. Nekadašnji Arsenalov poletarac Ejnsli Mejtland Najls koji nije uspeo da se izbori za minutažu na Emirejtsu i godinama već se seli po pozajmicama, sada je kao slobodan igrač stigao na "Lion park". Jedini igrači za koje je Blan odrešio kesu su Klinton Mata iz Briža (pet miliona) i Skeli Alvero iz Sošoa za koga je izdvojeno četiri miliona.

S druge strane, klub je od važnijih igrača napustio samo Tijago Mendes koji karijeru nastavlja u katarskom Al Rajanu, dok je put arabijskog poluostrva otišao i Musa Dembele.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima