ŽIVKOVIĆ I DRUŽINA U IZRAELU: Za Beitar 0:0 je najopasniji rezultat

O. M.

03. 08. 2023. u 09:45

BEITAR iz Jerusalima u četvrtak od 19.30 časova na stadionu "Tedi" dočekuje PAOK u revanš meču drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija.

ЖИВКОВИЋ И ДРУЖИНА У ИЗРАЕЛУ: За Беитар 0:0 је најопаснији резултат

FOTO: EPA

Prva utakmica na "Tumbi" u Solunu završena je bez golova, a domaći tim promašio je penal i tako propustio priliku da stekne gol prednosti pred ovaj revanš.

Izraelska ekipa ima aktivan rezultat i pokušaće da odu korak dalje u odnosu na sezonu 2016/17. kada su zaustavljeni u plej-ofu za grupnu fazu Lige Evrope. Tada ih je eliminisao Sent Etijen pobedom od 2:1 u Jerusalimu, iako je u prvoj utakmici u Francuskoj bilo 0:0. Remi bez golova iz prvog meča ovog dvoboja, dakle, ne mora da znači ništa i to je lekcija koju su "lavovi iz prestonice" dobro naučili pre sedam godina.

Posle te 2016/17. Beitar nikada nije prošao drugu rundu kvalifikacija, a pre toga samo jednom je igrao prvo kolo tadašnjeg Kupa Uefa kada mu je protivnik bio isti kao i danas. Bilo je to u sezoni 2000/2001, a Grci su ukupnim rezultatom 6:4 (3:1 i 3:3) prošli dalje. 

Ovo će, dakle, biti četvrti međusobni susret današnjih rivala, a Beitar još nema pobedu.  

PAOK ima mnogo više evropskog iskustva, pa i uspeha, od Beitara. "Orlovi" su stigli do četvrtfinala prvog izdanja Lige konferencija gde ih je zaustavio Olimpik iz Marselja.

Prošle godine imali su mnogo manje uspeha jer ih je u drugoj rundi kvalifikacija zaustavio Levski iz Sofije, ukupnim rezultatom 3:1.

PAOK je relativno loše odigrao predsezonske prijateljske utakmice jer je pobedio samo jednu od četiri. Beitar je tu u maloj prednosti nad Grcima jer je sezona u Izraelu već počela, mada za njih ne tako dobro, pošto su poraženi u Superkupu od Makabija sa 3:1.

Reprezentativac Srbije Andrija Živković igrao je u prvom meču do 86. minuta kada ga je zamenio vezista Tomas Murg. Nad našim internacionalcem je napravljen penal koji Švab nije realizovao u 12. minutu. Golman Živko Živković je sa klupe odgledao ceo meč.

Pobednik ovog dvomeča će se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija sastati sa splitskim Hajdukom koji je bio slobodan u prve dve runde.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini