KOME TREBA BARAK BAHAR? Bivši klub novog stručnjaka Crvene zvezde na sjajan način otvorio sezonu

V.M.

26. 07. 2023. u 12:08 >> 12:09

U okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Šerif će dočekati Makabi iz Haife.

КОМЕ ТРЕБА БАРАК БАХАР? Бивши клуб новог стручњака Црвене звезде на сјајан начин отворио сезону

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima su na dobar način započela kvalifikacije. Šerif je u prvom kolu u gustom dvomeču izbacio Farul. Posle 180 minuta bilo je 1:1 u ukupnom skoru pa se ušlo o produžetke u kojima su Ngom i Ademo doneli prolaz popularnim ''osama''.  

Sa druge strane, Makabi nije imao takvih problema. Dva puta je trijumfovao protiv Hamruna (4:0,2:1) i rutinski se plasirao u narednu rundu.

Prvak Izraela je prošle godine partijama u Ligi šampiona pribrao simpatije mnogih navijača širom sveta, u veoma teškoj grupi sa Pari Sen Žermenom, Juventusom i Benfikom igrao je dosta solidno i malo mu je falilo da dođe do trećeg mesta koje vodi u Ligu Evrope. Bio je izjedačen po broju bodova sa ''starom damom'' koja je zbog bolje gol-razlike otišla u drugo najjače evropsko takmičenje.

Nakon treće uzastopne titule Makabi je ostao bez arhitekte svih tih uspeha Baraka Bahara, koji je preuzeo Crvenu zvezdu. Njegov naslednik je Mesaj Dego koji je vodio omladinski pogon ekipe i uprava veruje da je on pravi čovek za ovaj posao. To se za sada pokazalo tačnim pošto su pored pomenutog slavlja u dvomeču protiv Hamruna, ''zeleni'' bili bolji od Beitara u Superkupu Izraela kojeg su sa 3:1 savladali za prvi trofej u novoj sezoni.

Šerif je nastavio dominaciju u moldavskom fudbalu prošle godine osvojivši osmu uzastopnu titulu prvaka. Igrao je dosta solidno i u Evropi u kojoj je dogurao do osmine finala Lige konferencija gde ga je porazila Nica. Ekipa iz Tiraspolja je ostala u lošem sećanju navijačima Partizana od kojeg je bila bolja u šesnaestini finala trećeg najjačeg UEFA takmičenja.

''Ose'' su redovni učesnici kvalifikacija za Ligu šampiona u 21. veku i dva puta su uspevali da ih prođu i plasiraju se u grupnu fazu. Poslednji put je to bilo u sezoni 2021/22, kada je današnji domaćin bio najveći hit Evrope zauzevši treće mesto u grupi sa Šahtjorom, Interom i Realom. Tada je moldavski prvak ostvario najveću pobedu u istoriji kluba kada je usred Madrida savladao Real, ali nažalost to nije bilo dovoljno za prolaz u nokaut fazu.

Šerif je poznat po tome da evropske utakmice igra na malo golova kod kuće i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)