MARIBOROV CILJ JE PLASMAN U LIGU KONFERENCIJA: Gost sa Malte ne bi smeo da bude velika prepreka

V.M.

13. 07. 2023. u 08:50 >> 08:50

VEČERAS od 21.00 Maribor će na otvaranju sezone dočekati ekipu Birkirkare u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

МАРИБОРОВ ЦИЉ ЈЕ ПЛАСМАН У ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Гост са Малте не би смео да буде велика препрека

FK Crvena zvezda

Oba tima su još u fazi priprema, prvenstva im počinju tek za par nedelja, tako da će biti interesantno videti ko se bolje pripremio u dosadašnjem toku predsezone.

Slovenački predstavnik je prošle sezone zauzeo treće mesto na tabeli sa 11 bodova zaostatka u odnosu na šampiona Olimpiju i tako se plasirao u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Maribor je bio najefikasnija ekipa Prve lige Slovenije sa 70 postignutih golova, a očigledno je tu formu preneo i u novu sezonu jer je na četiri pripremna meča koja je odigao do sada tresao mrežu protivnika devet puta, preko dva u proseku. I dalje je neporažen na pripremama i na ta četiri susreta upisao je po dve pobede i remija. Savladao je Makedoniju GP i Varaždin, dok je igrao nerešeno sa CSKA Sofijom 1948 i Ocelulom.

''Ljubičasti'' su poslednji put u nekom evropskom takmičenju nastupali pre pet godina kada su zauzeli poslednje mesto u grupi ''E'' Lige šampiona, a svoj najveći evropski uspeh ostvarili su 2006. godine kada su osvojili Intertoto kup.

Domaći tim je u prelaznom roku ostao bez prošlogodišnjeg najboljeg strelca ekipa, Žana Vipotnika, koji je pojačao Bordo i pitanje je kako će i da li će trener Damir Krznar uspeti da nadoknadi njegov izostanak.

Što se tiče Birkirkare, ona je prošle sezone zauzela drugo mesto u Premijer ligi Malte sa 19 poena zaostatka u odnosu lidera Hamrun i jedna je od tri ekipe iz Malte koje će predstavljati ovu malu ostrvsku državu u kvalifikacijama za Ligu konfrerencija.

Gost je poslednji put u Evropi igrao pre dve godine. Te sezone je Birkirkara dogurala do druge runde kvalifikacija za Ligu konferencija. Prvo je savladala La Fioritu iz San Marina ukupnim rezultatom 2:1, da bi je nakon toga izbacila Olimpija iz Ljubljane posle boljeg izvođenja penala.

Birkirkara je u ovom prelaznom roku uglavnom dovodila igrače vez obezbeštećenja ili na pozajmicu i trener Đovani Tedesko očigledno još nije pronašao pobedničku formulu jer je njegova četa na dva pripremna meča doživela poraze od Hamruna (0:2) i Gzire (0:4).

Verujemo da je Maribor dosta kvalitetenija ekipa i da će ostvariti trijumf na ''Ljudskom vrtu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis