ŠAMPION SE VRAĆA U FORMU? Uspeh u Ligi šampiona daje vetar u leđa Brejdabliku

O. M.

07. 07. 2023. u 12:21

BREJDABLIK dočekuje Filkir u utakmici 17. kola islandske najjače lige. Utakmica se igra na stadionu Kopavogsveluru u drugom po veličini islandskom gradu Kopavosguru od 21.15 časova.

ШАМПИОН СЕ ВРАЋА У ФОРМУ? Успех у Лиги шампиона даје ветар у леђа Брејдаблику

FOTO: Profimedia

Prošlogodišnji šampion nije dobro počeo sezonu. Brejdablik je treći posle 13 utakmica sa sedam pobeda i 24 boda. Za Vikingurom zaostaje 13 bodova, uz jednu utakmicu manje.

Mnogo bolje ide ekipi u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde su iskoristili prednost domaćeg terena da se prođu preliminarnu fazu i plasiraju se u prvo pretkolo gde ih čeka duel sa Šamrok roversom.

Na dve utakmice protiv Tre pene iz San Marina (7:1) i Budućnosti (5:0) postigli su 12 pogodaka a primili samo jedan. 

Na domaćoj sceni, međutim, ne cvetaj im ruže, što se pokazalo i odmah posle Lige šampiona kada su ispali u Kupu od Akurejrija na penale.

Istina, kao i tu utakmicu i većinu u Ligi odigrali su u gostima, osam od 13 puta igrali su na strani, uključuijući tri od poslednja četiri kola. Kao domaćini izgubili su samo jednu utakmicu i to od gradskog rivala HK Kopavogsa sa kojim dele isti stadion.

Filkir se ove sezone vratio iz druge lige, a po trenutnim igrama moglo bi se naslutiti da će igrati samo jedno leto u eliti. Trenutno su 11. sa četiri boda više od poslednjeplasiranog Keflavika s kojim su igrali 1:1 u poslednjem kolu. To je bila četvrta uzastopna utakmica bez pobede u ligi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!