VELIKI DERBI U BRAZILU: Obračun bivših šampiona na ''Urbano Kaldeiri''

V.M.

25. 06. 2023. u 15:18 >> 15:18

U utakmici 12. kola brazilske Serije A, Santos će dočekati Flamengo.

ВЕЛИКИ ДЕРБИ У БРАЗИЛУ: Обрачун бивших шампиона на Урбано Калдеири

Foto: Profimedia

Flamengo je preko nedelje doživeo ubedljiv poraz od Bragantina koji ga je savladao sa 4:0 i pokušaće da se vrati na pobedničke staze. Sa druge strane, Santos ima razočaravajuć start sezone, a cenu toga platio je trener Odair Helman kojem je nakon poraza od Korintijansa (0:2) uručen otkaz. 

''Crveno-crni'' su protiv Bragantina ponovo pokazali da imaju ozbiljnih problema na gosotvanjima ove sezone, u ligi su na pet utakmica van svog stadiona osvojili samo šest bodova, a gledajući sva takmičenja izgubili su čak osam puta na 13 ovoseznskih gostovanja.

To je glavni razlog zbog kojeg Flamengo zaostaje osam bodova za vodečim Botafogom nakon 11 odigranih kola, ali nalazi se na pristojnoj četvrtoj poziciji koja garantuje igranje u Kopa Libertadoresu iduće sezone.

Što se tiče najeltinijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi, četa Horhea Sampaolija zauzima drugo mesto u grupi ''A'' i u poslednjem kolu će im i bod biti dovoljan da osiguraju prolaz u osminu finala jer imaju tri poena više od trećeplasiranog Nublensea.

Santos ima velikih problema pred ovaj meč, na terenu i van njega. Preko nedelje je kod kuće rutinski poražen od strane Korintijansa, a navijači su nezadovoljstvo pokazali ubacivanjem dimnih bombi na teren, sudija je prevremeno prekinuo meč, a ''crno-belima'' je uručena kazna igranja pred praznim tribinama u narednih mesec dana.

Uprava Santosa je brzo reagovala prerano završivši mandat Odaira Helmana koji je bio na čelu od 2021. godine, pošto su nedavni rezultati pokazali da je klub pao na 13. mesto na tabeli Serije A, ima samo bod više od ekipa u zoni ispadanja, a uz to je pretrpeo eliminaciju iz Kopa Brazila i Kopa Sudamerikane.

Nakon što nisu uspeli da ubede Fabija Karilja da preuzme tim, izbor  je pao na bivšeg šefa Atletiko Paranaensea, Paulo Tura, koji je potpisao jednogodišnji ugovor i biće zadužen da izvuče više iz ekipe koja je sada bez pobede u devet vezanih mečeva.

Flamengo je prošle sezone ostvario dva trijumfa nad Santosom, a danas verujemo da ćemo nešto tvrđi meć na ''Urbano Kaldeiri''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|0-1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)