LAK POSAO ZA KEJNA I MOMKE: Engleski izlet na Maltu, biće golova

O. M.

16. 06. 2023. u 10:18

LIDER grupe C kvalifikacija za Euro 2024. u Nemačkoj Engleska gostuje Malti u trećem kolu.

ЛАК ПОСАО ЗА КЕЈНА И МОМКЕ: Енглески излет на Малту, биће голова

FOTO: AP/Tanjug

Englezi su u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvarili maksimalan učinak i to igrajući protiv dva najveća konkurenta za visok plasman. Prvo su u Napulju savladali Italiju sa 2:1, golovima Deklana Rajsa i Harija Kejna - poraz "azura" ublažio je Mateo Retegi - a zatim su sa 2:0 pobedili Ukrajinu na Vembliju. Opet se Kejn upisao u strelce, a pored njega i Bukajo Saka.

Malta, večiti autsajder svih kvalifikacija, kvalifikacije je otvorila porazom u Skoplju od 2:1, a zatim i na svom terenu od Italije, bilo je 2:0 za šampiona Evrope. "Vitezovi" su u međuvremenu odigrali jednu prijateljsku utakmicu, pobedili su u gostima Luksemburg sa 1:0 čime su prekinuli niz od pet mečeva bez pobede. Negativna serija u kvalifikacijama i dalje traje, još od marta 2019. kada su sa 2:1 savladali Farska ostrva i od tada ubeležili 11 uzastopnih poraza.

S druge strane, Engleska je zabeležila neverovatnih 19 pobeda u poslednjih 20 kvalifikacionih mečeva za EURO. Jedini poraz bio je u oktobru 2019. godine od Češke. Poslednji put kad Engleska nije uspela da postigne gol u kvalifikacijama bilo je u oktobru 2010. kada su igrali bez golova protiv Crne Gore.

Engleska i Malta sastajale su se pet puta do sada, svih pet puta slavili su Englezi, koji su primili samo jedan gol u tim okršajima, ali i to je bio autogol golmana Ričarda Rajta, u junu 2000. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&4+ (kvota 1.72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)