SRPSKO FINALE LIGE EVROPE: Može li ''vučica'' da prekine perfektan skor Sevilje?

V.M.

31. 05. 2023. u 12:04 >> 12:04

U finalu Lige Evrope, koje se od 21.00 igra na ''Puškaš areni'', koplja će ukrstiti Sevilja i Roma.

СРПСКО ФИНАЛЕ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Може ли вучица да прекине перфектан скор Севиље?

FOTO: Tanjug/AP

Očekuje nas veoma zanimljivo finale u kojem će obe ekipe imati motiv više jer nisu obezbedile igranje u Ligi šampiona iduće sezone, te im je ovo poslednja prilika da to učine.

Sevilja je apsolutni gospodar Lige Evrope, osvajala je ovo takmičenje čak šest puta, a vredi napomenuti da joj je skor u finalima perfektan, 6:0.

Sa druge strane, Roma nikada nije osvojila ovaj trofej, jednom je igrala u finalu 1991. godine kada je poražena od Intera. Ipak, ''vučica'' ima ''keca u rukavu'', a to je Žoze Morinjo. ''Posebni'' je poznat je kao trener koji zna kako se igraju ovakve utakmice o čemu svedoči njegov perfektan učinak u finalima evrokupova (pet od pet). Ligu Evrope je osvajao u dva navrata, sa Portom 2003. i sa Mančester junajtedom 2017. godine.

Što se tiče samog puta do finala, Andalužani su u Ligi šampioni zauzeli treće mesto u grupi ''G'' te su u Ligi Evrope zaigrali tek od šesnaestine finala. Rutinski su izbacili PSV i Fener, nakon čega je usledio četvrtfinalni meč sa Junajtedom.

Sevilja je gubila sa 2:0 u Mančesteru, ali je uspela da poravna u završnici meča, a na ''Ramon Sančez Pishuanu'' ''crveni đavoli'' su počišćeni sa 3:0. U polufinalu četa Hosea Luisa Mendilibara odigrala je ujednačen dvomeč sa Juventusom koji je u produžetku rešila u svoju korist pogotkom Erika Lamele.

Za razliku od svog rivala Roma je u Ligi Evrope igrala od samog početka. Zauzela je drugo mesto u grupi ''C'' i tako se plasirala u šesnaestinu finala u kojoj je nakon preokreta savladala Salcburg (0:1, 2:0). Nakon toga je rutinski savladala Sosijedad (2:0, 0:0), da bi u četvrtfinalu ponovo iskoristila magiju ''Olimpika'' za novi preokret protiv Fejenorda (0:1, 4:1 (2:1)).

U polufinalu protiv Leverkuzena, Morinjo je u svom stilu nakon pogotka Bovea u prvom susretu zatvorio prilaze golu ''vučice'' koja se tako plasirala u svoje drugo evropsko finala od kada je Portugalac na klupi (prošle godine osvojili Ligu konferencija). 

Oba tima su poražena za vikend iako su vodila. Sevilja je izgubila od Reala 1:2, dok je od ''đalorosa'' bolja bila Fiorentina rezultatom 2:1.

Današnji rivali su se u zvaničnoj utakmici poslednji put susreli 2020. godine kada je u četvrtfinalu Lige Evrope pred praznim tribinama u Duizburgu slavila španska ekipa sa 2:0.

U redovima ''rohiblankosa'' neće biti suspendovanog Akunje, a upitni su nastupi Nijanzua i Markaa.

Morinjo neće moći da računa na Kumbulu i Karsdorpa, očekuje se povratak Spinacole u startnu postavu, a dobra vest za navijače ''vučice'' je to što je Portugalac najavio da je Paolo Dibala spreman da odigra 20-30 minuta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)