MILAN SE OKREĆE SERIJI A: "Rosonere" samo pobeda nad fenjerašem održava u trci za plasman u Ligu šampiona

O. M.

20. 05. 2023. u 18:25 >> 18:25

MILAN dočekuje Sampdoriju u 36. kolu italijanske Serije A.

МИЛАН СЕ ОКРЕЋЕ СЕРИЈИ А: Росонере само победа над фењерашем одржава у трци за пласман у Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Nakon još jednog neuspeha i novog poraza od gradskog rivala Intera u revanš utakmici polufinala Lige šampiona, "rosoneri" se okreću domaćem prvenstvu gde će u naredna tri kola pokušati da nadoknade zaostatak od četiri boda za četvrtoplasirnaim Laciom. Prvi ispit je na rasporedu ove subote u 20.45 kada na "San Siro" dolazi Sampdorija našeg trenera Dejana Stankovića i reprezentativca Filipa Đuričića.

Milan nije ni bleda senka ekipe koja je prošle godine osvojila titulu u Seriji A. Ove sezone su bili konkurentni sve do sredine januara kada su vezala tri poraza i izgubili ne samo drugo mesto nego pali na deobu petog i šestog. "Rosoneri" trenutno imaju samo dva boda prednosti nad Romom koja je na šestoj poziciji i to samo zahvaljujući činjenici da je Roma u još goroj krizi rezultata u Seriji A. S tim što "vučica" ima opravdanje u vidu plasmana u finale Lige Evrope.

Izabranici Stefana Pijolija vezali su tri poraza jer su između dva u evropskim derbijima "dela madonina" poklekli pred Specijom (0:2) koja se grčevito bori za opstanak, a ovo joj je bila tek druga pobeda u poslednjih deset kola. Prethodnu, zanimljivo je to, ostvarili su "orlići" protiv Intera.

Tim našeg Dejana Stankovića igra jednu od najlošijih sezona u istoriji Serije A, sa samo 18 osvojenih bodova iz 35 odigranih utakmica. Nakon 11 godina u Seriji A, Sampa se od sledeće sezone seli u niži rang, a u Seriji A zameniće je gradski rival Đenova koja se posle samo jedne sezone vraća u elitni razred italijanskog fudbala. 

Sampdorija je osim što je sakupila najmanje bodova u ligi, postigla najmanje golova, primila najviše (tu još Kremoneze može da je "ugrozi") i ostvarila najmanje pobeda pa je poslednje mesto sasvim zasluženo pripalo ekipi sa "Marasija". 

Sampa ipak neće oboriti rekord u najmanjem broju osvojenih poena otkad se za pobedu dodeljuje tri (Breša 1995. je skupila samo 12), ali hoće najmanje u klupskoj istoriji.

Milan je bio bolji rival u prvom delu sezone kada su se sastale ove dve ekipe i pobedio sa 2:1, iako je skoro celo drugo poluvreme igrao bez Rafaela Leaa. Jedini gol na toj utakmici za Sampu postigao je Filip Đuričić, koji je sa samo tri pogotka drugi strelac ekipe, dok je pobedonsni gol za Milan postigao Olivije Žiru kome je to bio, verovali ili ne, jedini gol u gostima ove sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati