LIVERPUL NASTAVLJA POHOD KA LIGI ŠAMPIONA: ''Pčelice'' podigle formu

V.M.

06. 05. 2023. u 09:25

''REDSI'' će od 18:30 na ''Enfildu'' ugostiti ekipu Brentforda.

ЛИВЕРПУЛ НАСТАВЉА ПОХОД КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Пчелице подигле форму

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin se nalazi u fenomenalnoj formi, izabranici Jirgena Klopa su preko nedelje upisali svoju petu uzastopnu pobedu i uz Mančester siti su najrazigranija ekipa u Premijer ligi u ovom trenutku. Sa druge strane, nakon nekoliko lošijih partija Brentford se vratio na pobedničke staze, vezao je dva trijumfa i u završnici prvenstva će pokušati da se domogne sedme pozicije koja bi značila prvi plasman u evro-kupove u istoriji kluba.

Liverpul je preko nedelje upisao tri boda protiv Fulama, jedini gol na utakmici postigao je Mohamed Salah sa bele tačke, a heroj pobede bio je Alison koji je u par navrata fantastčnim odbranama sačuvao mrežu svog tima. Klopova četa je možda prekasno upalila motore, ali i dalje nije bez šanse da se plasira u Ligu šampiona. Trenutno su peti na tabeli i zaostaju četiri boda za Junajtedom koji je odigrao meč manje, a u priči je i razigrani Brajton koji zaostaje četiri poena za ''redsima'', ali je odigrao dva meča manje od njih.

Domaćin je poslednji put nanizao šest prvenstvenih pobeda pre nešto više od godinu dana i ima odličnu priliku da izjednači taj niz pred svojim navijačima.

Liverpul igra veoma dobru na ''Enfildu'' ove godine, na 17 utakmica osvojio je 40 bodova, a na poslednjih deset susreta kod kuće nije poražen. Jedina ekipa koja je odnela sva tri boda sa ''Enfilda'' je Lids kojem je to pošlo za rukom krajem oktobra.

Što se tiče Brentforda, Tomas Frenk je konsolidovao svoju ekipu i njegovi izabranici ponovo igraju dobar fudbal. Nakon što im je izmakla pobeda protiv Aston vile, upisali su dva trijumf. Prvo su savladali Čelsi (0:2), dok su preko nedelje nakon preokreta bili bolji od Notingem foresta (2:1).

''Pčelice'' nisu u dobroj formi što se tiče gostovanja, na poslednjih osam utakmica van svog stadiona upisali su samo dve pobede, ali u novembru su pokazali da nisu za podcenjivanje kada su sa ''Etihada'' odneli tri boda rezultatom 1:2, i tako su postali jedina ekipa koja je savladala Siti na njegovom terenu ove sezone.

Brentford je savladao Liverpul ove sezone, početkom januara sa 3:1, a pre 12 meseci kada su se sastali na ''Enfildu'' ''redsi'' su rutinski trijumfovali, 3:0.

U redovima domaćina neće biti Firmina, Bajčetića, Remzija, Alkantare i Keite.

Tomas Frank neće moći da računa na Norgarda, Jansona, Strakošu i Luisa-Potera.

Očekujemo da Liverpul nastavi pobedničku seriju i upiše nova tri boda pred svojim navijačima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?