ODLUKA O PUTNIKU U LE PADA NA "SAN MAMESU"? Atletik traži tek treću domaću pobedu u ovoj godini, Betis ispao iz forme u najgorem trenutku

O.M.

04. 05. 2023. u 08:58

ATLETIK BILBAO dočekuje Betis u utakmici 33. kola španske La lige koja odlučuje o šestom mestu na tabeli i verovatnoj vizi za Ligu Evrope.

ОДЛУКА О ПУТНИКУ У ЛЕ ПАДА НА САН МАМЕСУ? Атлетик тражи тек трећу домаћу победу у овој години, Бетис испао из форме у најгорем тренутку

Fudbaleri Bilbaoa Foto AP

Ovo "verovatno" treba u subotu da potvrdi Real Madrid osvajanjem Kupa kralja, jer ako trofej u ovom takmičenju osvoji Osasuna, ona će u Ligu Evrope, pa će se ispostaviti da je današnji meč na "San Mamesu" odlučivao o putniku u Ligu konferencija.

Betis je trenutno na toj šestoj poziciji sa 49 bodova, dva manje ima sedmoplasirani Atletik. U prethodnoj rundi ekipa iz Sevilje doživela je debakl na Nou kampu od Barselone (0:4), dok je Bilbao osvojio bod na gostovanju Majorki. Bod "lavovima sa San Mamesa" doneo je Injaki Vilijams izjednačujućim golom u šestom minutu zaustavnog vremena.

''Novi San Mames'' je daleko od tvrđave kakva je bio njegov stari imenjak, a to se naročito vidi ove godine, pošto su izabranici Ernestea Valverdea ostvarili samo dve pobede u La ligi (2:0 protiv Sosijedada i 4:1 protiv Kadiza) i još jednu u osmini finala Kupa kralja.

S druge strane, Betis je van forme i kod kuće i na strani i to u najnepovoljnijem trenutku, kada se rešava pitanje putnika u evropska takmičenja.

"Zeleni" su u poslednja dva meseca na 11 utakmica ostvarili samo dve pobede, obe na svom "Benito Viljamarin" stadionu, dok su u tom periodu vezali pet gostovanja bez trijumfa, uključujući i poraz od Mančester junajteda u Ligi Evrope, koji ih je sprečio da se u četvrtfinalu sastanu sa gradskim rivalom Seviljom.

Valverde na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Andera Kapu (koleno), Jona Morsilja (ključna kost) i Ikera Muniaina (mišić). Neizvestan je i defanzivac Injigo Martinez.

Vezista Betisa Edgar Gonzales propustiće meč u četvrtak zbog suspenzije pošto je protiv Barselone dobio dva žuta kartona za samo devet minuta, oba zbog spoticanja protivničkih igrača, što je trenera Manuela Pelegrinija razbesnelo pa je žestoko reagovao, ali je kažnjen samo žutim kartonom. Nabil Fekir (koleno), Luiz Felipe (prepona) i Hoakin (koleno) takođe neće biti u sastavu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)