OLUJA SA CRNOG MORA STIŽE U SIVAS: Gosti se ne odriču evropskih ambicija

O. M.

20. 04. 2023. u 11:38

TRABZONSPOR gostuje Sivasporu u 30. kolu turske Superlige.

ОЛУЈА СА ЦРНОГ МОРА СТИЖЕ У СИВАС: Гости се не одричу европских амбиција

Foto: Profimedia

Gosti ne gube nadu u plasman u Ligu konferencija, iako trenutno zaostaju 11 bodova za mestom koje vodi u treće po jačini evropsko takmičenje. Turska liga daje samo jednu ekipu Ligi Evrope, a to će biti pobednik Kupa. Ako taj trofej osvoji Fenerbahče, onda će i četvrtoplasirani tim u ligi dobiti vizu za Ligu konferencija, ali Trabzon je trenutno peti sa devet bodova zaostatka i za četvrtom Adanom.

Sivaspor, koji se bori za opstanak, nema nade da se preko lige plasira u evrokupove, ali može do Lige Evrope, preko Kupa. Ipak, bila bi senzacija da u polufinalu eliminiše Fenerbahče, a čekalo bi ga posle i finale sa Ankaragučuom ili Bašahšehirom.

Trabzon je u prošlom kolu igrao bez golova protiv Bešiktaša koji je ta ekipa na trećem mestu, tako da je "oluja sa Crnog mora" propustila priliku da smanji zaostatak na osam bodova.

Sivaspor se nalazi na 13. mestu sa 31 bodom, samo četiri boda ispred mesta za ispadanje, osam kola pre kraja. Poražen je 1:0 od direktnog konkurenta za opstanak Giresunspora u prošloj rundi.

Sivaspor traži svoju prvu ligašku pobedu protiv Trabzona od septembra 2019. U prvom delu sezone, Trabzon je pobedio sa 1:0 golom Mareka Hamšika u devetom minutu utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024