PREDUPREDITE “SMAK SVETA”: Ova 4 znaka ukazuju da je veš mašina u kvaru

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 05. 2024. u 00:00

ZA neke uređaje zaista možemo reći da su superheroji domaćinstva, a jedan od takvih je i veš mašina, zahvaljujući kojoj uvek imamo čist i mirišljav veš.

ПРЕДУПРЕДИТЕ “СМАК СВЕТА”: Ова 4 знака указују да је веш машина у квару

Foto: Profimedia

Kada bi se pokvarila, za većinu domaćica bi to bio "smak sveta", zato je jako važno voditi računa o njoj i na vreme uočiti sitne nedostatke koji mogu voditi ka većim kvarovima. O tome šta to u radu veš mašine ukazuje da bi joj uskoro moglo "odzvoniti" za podrtal SlešGir govorili si stručnjaci za belu tehniku.

NEOBIČNI ZVUKOVI I PREVIŠE BUKE

Obično mašine proizvode određeni nivo buke, koji je blaži tokom ciklusa pranja i nešto intenzivniji za vreme centrifuge. Ipak, ukoliko se buka nakon određenog vremenskog perioda pojača, a veš mašina počne tresti prilikom pranja, to nikako nije dobro.

Takođe, da nešto nije u redu ukazuje i to kada mašina počne da ispušta zvukove koje do tada nikada nije - kada odjednom počne da škripi, da se čuje kao da u njoj nešto zvecka ili škrguće metal o metal.

"POPLAVA" ISPOD VEŠ MAŠINE

Čak i mala bara ispod mašine trebalo bi da bude alarmantan signal da sa njom nešto nije kako treba, a o pravoj "poplavi" da i ne govorimo. Ona je siguran znak da joj je majstor hitno potreban kako ne biste potopili svoj, ili stan komšija ispod vas.

Bilo kakvo curenje vode ukazuje da je došlo ili do naprsnuća creva za dovod ili odvod vode za pranje ili (još gore) da je korodirao i počeo da pušta vodu bubanj ili neki drugi deo od vitalne važnosti.

NEPRIJATAN MIRIS KOJI DOPIRE IZ BUBNjA

Miris buđi je još jedan znak da sa mašinom nije sve onako kako bi trebalo da bude. To može značiti da su se u njenoj unutrašnjosti namnožile plesni, gljivice i svakojake druge nečistoće i da je krajnje vreme da se ona očisti.

Međutim, ovi "neželjeni stanovnici" nisu jedini razlog neprijanog mirisa iz veš mašine. Može se desiti da je došlo do curenja tečnosti iz nekih elemenata mašine. Svakako, i u jednom i u drugom slučaju dolazak majstora je neophodan.

PREVIŠE VODE U BUBNjU TOKOM PRANjA

Voda je esencijalni element pranja stvari u veš mašini, ali ako ste ikada posmatrali mašinu kako radi, sigurno ste primetili da bubanj nije potpuno pun vode, već da je ona najviše na polovini stakla.

Previše vode u bubnju može ukazivati na probleme sa drenažom, začepljenim crevima za odvod ili neispravnim filterima i pumpom, a šta god da je od toga - nije dobro, jer može dovesti do poplave.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost