KADIZ DOLAZI U BARSELONU PO BODOVE: Domaćin je u očajnoj formi

O. M.

21. 04. 2023. u 13:03 >> 13:03

DERBI začelja španske La lige igra se u Barseloni, gde domaći Espanjol dočekuje ekipu Kadiza.

КАДИЗ ДОЛАЗИ У БАРСЕЛОНУ ПО БОДОВЕ: Домаћин је у очајној форми

FOTO: Tanjug/AP

Espanjol je trenutno 19. u ligi, sa samo 27 bodova iz 29 utakmica, dok je Kadiz na 16. mestu, četiri boda iznad svog današnjeg protivnika. Katalonska ekipa je prošle sezone završila na 14. mestu po povratku u La ligu, ali se suočava sa novom selidbom u Segundu, što bi bilo tek peti put u istoriji kluba, ali drugi u samo tri sezone.

Samo šest pobeda, devet remija i 14 poraza iz 29 mečeva, ali za divno čudo Espanjol se održao iznad zone ispadanja sve do 27. kola, sa izuzetkom jedne nedelje posle 16. kola kada su vezali šest utakmica bez pobede.

Sada su izjednačili taj rekord, s tim što ovaj aktuelni niz podrazumeva sve poraze, dok su tada skupili pet nerešenih i samo jedan poraz.

Nije još vreme za paniku, pošto Katalonci zaostaju samo tri boda za 17. Almerijom, ali nema sumnje da nedavna forma ne ostavlja ni mnogo prostora za optimizam.

Poslednju pobedu ekipa Luisa Garsije ostvarila je protiv Majorke krajem februara kod kuće, bilo je 2:1 golovima Martina Bretvajta koji je početkom ove sezone pojačao Espanjol dolaskom iz gradskog rivala Barselone.

Espanjol sa 13 bodova iz 14 utakmica ima drugi najgori bilans kod kuće ove sezone. Kadiz je na gostovanjima osvojio toliko bodova, a pritom nema poraz u tri poslednja izleta, samo je Elče sa sedam bodova gori.

Kadiz je na poslednjem gostovanju sa 2:0 savladao Betis koji je nedelju dana kasnije na svom terenu sa 3:1 savladao Espanjol. Ukupno 31 bod iz 29 mečeva stavio je "žutu podmornicu" na 16. poziciji na tabeli, četiri boda ispred 18. Valensije koju dočekuje kroz dve nedelje nakon što prethodno ugoste i Osasunu.

Bilo bi idealno za Serhija Garsiju da njegovi puleni iz ta predstojeća tri meča osvoje maksimalnih devet bodova i tako uđu u završnicu La lige dosta mirnije. Opstanak u Ligi za Kadiz bi značio da će dogodine igrati četvrtu uzastopnu sezonu u elitnog razredu španskog fudbala, što se nije desilo od kraja 20. veka kada je vezao osam sezona. 

Poslednja dva meča La lige između Kadiza i Espanjola završila su se identičnim rezultatom 2:2, a poslednji put kad su igrali u Barseloni, Espanjol je pobedio sa 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: X2&0-2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba