ARSENAL PREKIDA NIZ REMIJA PRED DERBI SEZONE SA SITIJEM: ''Sveci'' se nadaju da ponovo mogu pomrsiti račune lideru

V.M.

21. 04. 2023. u 10:53 >> 10:53

''TOBDžIJE'' dočekuju Sautempton u utakmici koja otvara 32. kolo Premijer lige.

АРСЕНАЛ ПРЕКИДА НИЗ РЕМИЈА ПРЕД ДЕРБИ СЕЗОНЕ СА СИТИЈЕМ: Свеци се надају да поново могу помрсити рачуне лидеру

FOTO: Tanjug/AP

Obračun dva tima koji se nalaze na vrhu i dnu tabele engleske elite. Arsenal je trenutno prvi, ali je u poslednja dva kola remizirao, dozvolio je Sitiju da mu se ozbiljno približi i morao bi da trijumufje kako bi podigao atmosferu u ekipi pred utakmicu koja će imati veliki uticaj na to ko će biti šampion kolevke fudbala. Sa druge strane, Sautempton je na samom dnu sa samo 23 osvojena boda, zaostaje četiri poena za Evertonom koji je prvi tim iznad crte i gost je glavni favorit za ispadanje iz elite.

Domaćin je imao sličnu krizu rezultata kada je početkom drugog dela sezone dopustio Sitiju da mu priđe veoma blizu, ali je uspeo da odbije nalet ''građana'' vezavši sedam ligaških pobeda. Ipak, kriza je ponovo došla na ''Emirejts'' i Arsenal je remijima sa Liverpulom i Vest Hemom ispustio veliku prednost i Siti sada zaostaje samo četiri boda, a uz to je odigrao meč manje od lidera.

Arsenal čeka titulu punih 19 godina, poslednji trofej domaćinu doneli su čuveni ''nepobedivi'' koji su bez poraza osvojili titulu, a priliku da trofej vrate u Severni Londoni imaju Artetini momci koji bi danas morali da trijumfuju kako bi održali distancu za Sitijem i tako mogli da sačuvaju prvo mesto i nerešenim rezultatom na ''Etihadu''.

Sautempton tone sve dublje i sve su veće šanse da će se nakon deset godina igranja u Premijer ligi naći na Čempionšipu. Ni ponovna promena trenera i dolazak Selesa na klupu nisu doneli mnogo i ''sveci'' su na poslednjih pet utakmica osvojili samo jedan bod (četiri poraza uz remi).

Gost je pobedio samo šest puta ove sezone, a uz to je doživeo dvadeset poraza, što znači da je u čitavom prvenstvu upisao najmanje trijumfa i da je izgubio najveći broj utakmica.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Sautempton je uspeo da uzme skalp lideru (1:1), ali biće teško ponoviti taj rezultat pred punim tribinama ''Emirejtsa''.

U redovima domaćina neće biti već duže povređenog Salibe čiji se izostanak vidi u igri Arsenala jer Holding jednostavno nema kvalitet kao najbolji mladi igrač Lige 1 u sezoni 2021/22, pored njega neće biti Tomijasua i Elnenija.

Seles neće moći da računa na Oršića, Mejtland-Najlsa, Salisua i Lariosa.

Iako su ''tobdžije'' u krizi, verujemo da će bez većih problema savladati Sautempton i tako osvojiti bitna tri boda pred veliki derbi koji ih očekuje iduće nedelje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)