BAZEL JE MAJSTOR ZA PREOKRETE: Nica doživela prvi poraz još od januara

V.M.

13. 04. 2023. u 09:00

BIĆE ovo prvi međusobni susret u istoriji današnjih rivala.

БАЗЕЛ ЈЕ МАЈСТОР ЗА ПРЕОКРЕТЕ: Ница доживела први пораз још од јануара

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se ne nalazi u dobroj formi, ima samo jednu pobedu na prethodnih šest susreta u svim takmičenjima i nalazi se na razočaravajućem šestom mestu tabele švajcarskog prvenstva. Sa druge strane, Nica je za vikend doživela očekivano "položila oružje" pred Pariz Sent Žermenom i tako završila svoju neverovatnu seriju od čak 14 utakmica bez poraza (osam pobeda, šest remija), trenutno je deveta na tabeli i vrlo je verovatno da će osvajanje Lige konferencija biti jedini način za obe ekipe da se plasiraju u Evropu iduće sezone.

Domaćin je bio blizu ispadanja u grupnoj fazi, ali je pobedom protiv Pjunika u poslednjem kolu osigurao prolaz u nokaut fazu. Nakon toga Bazel je ostvario dva velika preokreta u šesnaestini i osmini finala.

Prvo je od Trabzona izgubio u Turskoj sa 1:0, ali je u Švajcarskoj slavio 2:0. Zatim je protiv Slovana poražen u gostima (2:0), ali je u poslednjim trenucima revanša na ''Sent Jakob parku'' uspeo da poravna rezultat preko Amdunija i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca se plasirao u četvrtifnale.

Navijačima Partizana put Nice u Evropi dosta je poznat jer su ''orlovi'' zauzeli prvo mesto u grupi sa ''crno-belima'', Kelnom i Slovackom. Tako su se direktno plasirali u osminu finala u kojoj su se sastali sa dželatom ''parnog valjka'', Šerifom. Rutinski su ga savladali u dva navrata, ukupnim rezultatom 1:4 i može se reći da su bez većih problema stigli do četvrtfinala Lige konferencija.

Francuski predstavnik je dosta slabo nastupao u svim takmičenjima u prvoj polusezoni, ali je dolaskom Didijea Dižara na klupu u potpunosti proigrao i navijači se nadaju da će sjajne igre u drugom delu sezone krunisati trofejom.

Domaći tim će biti bez Freja i Komasa, dok će Nica u Švajcarskoj biti bez Atala, Lotombe i Diopa.

Očekujemo jednu veoma zanimljivu utakmicu, oba tima će pokušati do Evrope da dođu putem Lige konferencija i biće orni da na dobar način započnu ovaj četvrtfinalni obračun.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)