"MLADI MOMCI" IDU PO DUPLU KRUNU: Bazelu je Kup možda poslednja prilika za izlazak na evroscenu

O. M.

04. 04. 2023. u 11:30

BAZEL dočekuje Jang bojs u prvoj utakmici polufinala Kupa Švajcarske.

МЛАДИ МОМЦИ ИДУ ПО ДУПЛУ КРУНУ: Базелу је Куп можда последња прилика за излазак на евросцену

FOTO: EPA

U drugom polufinalu, u sredu, sastaju se Servet i branilac trofeja Lugano.

Ove dve ekipe sastale su se pre nešto više od dve nedelje u prvenstvu, a tada je Jang bojs iskoristio prednost domaćeg terena i pobedio sa 3:0, het-trikom povremenog reprezentativca Švajcarske Sedrika Itena. 

Bio je to prvi poraz Bazela u poslednjih deset utakmica, od prvog meča dvoboja sa Trabzonom u Ligi konferencija, sredinom februara. Crveno-plavi su trenutno peti na tabeli švajcarske lige sa bodom zaostatka za mestom koje vodi u Ligu konferencija, a koje sa 35 drži Lugano.

S druge strane, Jang bojs je i pored poraza od Serveta u prošlom kolu ubedljivo prvi sa 54 boda i po svemu sudeći je vrlo blizu 16. titule, a pete u poslednjih šest godina. Cirih, koji brani titulu, ove godine je na samo tri boda iznad poslednjeg mesta i ispadanja iz lige.

Jang bojs je pobedio i u pretposlednjem duelu ovih ekipa, takođe na svom terenu, dok je poslednji susret u Bazelu završen bez golova. Bazel nema pobedu nad velikim rivalom već 12 uzastopnih susreta. Poslednji put pobedio je u julu 2020. u prvenstvu sa 2:1. U međuvremenu, sastali su se samo jednom u Kupu, bilo je to takođe na Sent Jakobsu u Bazelu, a slavio je Jang bojs sa 2:1 posle preokreta.

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!