BAJERN IDE NA "TRIPLU KRUNU": Posle Dortmunda na redu je Frajburg, da se pripremi Siti!

O. M.

04. 04. 2023. u 10:22

BAJERN MINHEN ugostiće Frajburg u drugoj utakmici četvrtfinala Kupa Nemačke.

БАЈЕРН ИДЕ НА ТРИПЛУ КРУНУ: После Дортмунда на реду је Фрајбург, да се припреми Сити!

FOTO: Tanjug/AP

Ove dve ekipe sastaće se za četiri dana i u Bundesligi, kada će Frajburg biti domaćin.

Bavarci su, kao i u slučaju Bundeslige, rekorderi u broju osvojenih DFB-pokala. Imaju ih 20, a poslednji put su bili pobednici ovog takmičenja 2020. godine. Prošle godine ispali su u drugoj rundi posle ubedljivog poraza (0:5) od Borusije u Menhengladbahu.

Frajburg, koji nikada nije osvajao nemački kup, prošle godine je bio najbliže tom cilju, ali ga je u finalu na penale savladao Lajpcig.

Pred ovaj duel, Bajern je u Bundesligi odigrao "der klasiker" u kome je sa novim trenerom Tomasom Tuhelom, koji je tokom reprezentativne pauze zamenio Julijana Nagelsmana, ubedljivo savladao Borusiju iz Dortmunda sa 4:2. Gosti su samo ublažili poraz pošto su Bavarci vodili 4:0.

Bajern je tim trijumfom preuzeo lidersku poziciju na tabeli, a Tuhel je još prilikom promocije istakao da je cilj "tripla kruna". Sledeći korak u ostvarenju tog cilja je plasman u polufinale Kupa, a sledećeg utorka dolazi prvi deo dvoboja sa Mančester sitijem u borbi za istu fazu Lige šampiona.

Tuhel svakako ima iskustva u osvajanju velikih trofeja kada ekipu preuzme tokom sezone. Uspelo mu je to sa Čelsijem kome je doneo drugi pehar Lige šampiona u sezoni 2020/21. iako je na "Stamford bridž" došao tokom druge faze takmičenja.

Pred današnji meč, uprkos tome što su u bundesligaškom duelu ovih ekipa prošlog oktobra bili ubedljivi i pobedili sa 5:0, fudbaleri Bajerna nikako ne bi smeli da potcene Frajburg. To je ekipa koja drži četvrto mesto na tabeli Bundeslige, a u Ligi Evrope je ispala u osmini finala od Juventusa. Osim dva poraza od torinske "stare dame", Frajbrug je izgubio samo jednu od poslednjih 11 utakmica u domaćim takmičenjima, pre tačno dva meseca na gostovanju Dortmundu u 19. kolu Bundeslige.

Frajburg je, istina, u poslednje dve utakmice ostvario dva remija protiv ekipa koje se bore za opstanak (Herta), odnosno Ligu konferencija (Majnc), ali je isti taj Majnc u narednom kolu sa 3:0 savladao Lajpcig, direktnog Frajburgovog konkurenta za četvrto mesto i tako zadržao ekipu Kristijana Šrajha na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, čak povećavši prednost za jedan bod.

Tuhel bi mogao da odluči da izvrši nekoliko izmena u odnosu na tim koji je suprotstavio Dortmundu. Serž Gnabri, Sadio Mane, Žoao Kanselo i Džamal Musijala su svi meč protiv Borusije počeli sa klupe i posle ušli u igru, a protiv Frajburga će bar neki od četvorice početi meč.

U timu možda neće biti ni Upamekana jer je protiv Borusije dobio peti žuti karton zbog čega će sigurno propustiti bundesligaški susret ovih ekipa u subotu.

S druge strane, u tim Frajburga se vraća Mihael Gregorič nakon što je zbog suspenzije propustio duel sa Hertom.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost