OLIMPIJAKOS IDE PO ČETVRTU U NIZU: Živkovićev PAOK na teškom zadatku u Pireju

O. M.

05. 04. 2023. u 09:05

PAOK gostuje Olimpijakosu u derbiju 29. kola grčke Superlige.

ОЛИМПИЈАКОС ИДЕ ПО ЧЕТВРТУ У НИЗУ: Живковићев ПАОК на тешком задатку у Пиреју

FOTO: EPA

Nastavlja se jedna od najneizvesnijih trka za titulu šampiona Grčke. Verovatno nikad u istoriji ove zemlje četiri ekipe nisu bile ovako izjednačene. ''Crveno-beli'' iz Pireja su na trećem mestu sa 56 bodova, posle 28. kola, dok su ''crno-beli'' iz Soluna četvrti sa tri boda manje. 

Prva dva mesta drže Panatinaikos i AEK sa po 63 boda. Prema trenutnom plasmanu prvi je AEK jer se gleda gol-razlika, ali ako ostanu izjednačeni do kraja, titula ide Panatinaikosu jer su u međusobnim susretima izjednačeni, a onda se gleda ko je bio bolje rangiran posle regularnih 26 kola, odnosno pre početka plej-ofa. 

Ali, vodeći dvojac ne sme da ispusti iz vida da im za vratom duvaju dva poslednja šampiona. Olimpijakos brani tri uzastopna naslova, a pre Pirejaca titulu je nosio PAOK.

Olimpijakos je odigrao nerešeno 2:2 na svom ''Jorgos Karaiskakiju'' protiv Arisa u premijernom meču plej-ofa. Time je povećao svoj niz neporaženosti na 20 utakmica u ligi u kojoj je poslednji put izgubio upravo od današnjeg protivnika i to na istom ovom stadionu na kome se danas igra. Bilo je 2:1 za PAOK u tom meču, dok je poslednji njihov susret, odigran na ''Tumbi'', završen bez golova.

PAOK je u 28. kolu minimalnim porazom od AEK-a prekinuo svoj niz nepobedivosti koji je trajao 22 utakmice, od čega 17 prvenstvenih, a počeo je takođe nakon poraza od AEK-a.

Čak pet od sedam poslednjih međusobnih susreta završeno je bez pobednika, dok su rivali po jednom slavili. Olimpijakos je poslednji put savladao PAOK na ''Karaiskakiju'' u oktobru 2021. godine.

Napadač iz Demokratske Republike Kongo Sedrik Bakambu glavni je adut trenera Pirejaca Žozea Aniga da će se taj post danas završiti. Postigao je 14 golova otkad je prošlog leta došao iz Olimpik Marselja u kome se nije ni naigrao ni nadavao golova. Za dve sezone je na 15 utakmica postigao četiri pogotka.

S druge strane, najbolji strelac solunske ekipe je Portugalac Oliveira sa sedam golova, a prate ga srpski reprezentativac Andrija Živković i Nemac Kaled Narej sa po pet.

Živković se ističe i asistencijama, pošto je prošlog meseca dva puta upošljavao saigrače u pobedi PAOK-a nad Lamijom sa 5:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa Grčke. 

Revanš je za sedam dana na Tumbi, a potencijalni protivnik PAOK-a u borbi za pehar mogao bi opet da bude Olimpijakos. Pirejci će u revanšu morati da nadoknade 0:3 protiv AEK-a, koji je uz to i domaćin, ali ako su pre 20 dana mogli da pobede sa 3:1 na ''Aja Sofiji'' u okviru Superlige, sve je moguće.

Očigledno je da se Olimpijakos budi posle lošijeg starta sezone i teško će PAOK da pobedi na ovom meču.

 
NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina