GOST NE ZNA ZA PORAZ DESET KOLA: Četa Andree Pirla igra ofanzivan fudbal sa mnogo golova

O. M.

03. 04. 2023. u 09:35

ISTANBULSPOR dočekuje Karagumruk u poslednjoj utakmici 27. kola turske Superlige.

ГОСТ НЕ ЗНА ЗА ПОРАЗ ДЕСЕТ КОЛА: Чета Андрее Пирла игра офанзиван фудбал са много голова

FOTO: EPA

Domaći tim, koji se nalazi u zoni ispadanja, pred reprezentativnu pauzu je poražen od Bešiktaša sa 3:1, čime je prekinuo mini-seriju od tri uzastopna trijumfa. Pobedom u današnjem meču, "bikovi" bi se popeli na 14. mesto, a u zonu ispadanja vratio bi se Giresunspor koji već 10 utakmica ne zna za pobedu.

U normalnim uslovima 17. mesto bi garantovalo opstanak u Superligi, ali pošto ispadaju dva tima, a Hatajaspor koji je poslednji neće ispasti iz lige zbog katastrofalnog zemljotresa, onda će uz 18-plasirani tim u niži rang i ekipa koja na kraj zauzme 17. mesto. Stvari dodatno komplikuje i što Gazijantep sve bliže jednom od poslednja dva mesta a pošto je i ovaj klub zaštićen, vrlo verovatno će iz Lige ispasti ne samo 17, nego i šesnaestoplasirana ekipa ekipa.

Karagumruk je u ozbiljnoj formi. Ekipa Adema Ljajića je u poslednjih 10 kola, od kraja prošle godine, bez poraza i u tom periodu je sakupila najviše bodova (18) posle "velike trojke" koju čine Galatasaraj, Bešiktaš i Fenerbahče. U prethodnih 14 kola osvojili su ukupno 13 bodova.

Izabranici Andree Pirla igraju atraktivan napadački fudbal, imaju treći napad u Ligi iza Fenerbahčea i Galatasaraja, a dvojac "crveno-crnih" Fabio Borini-Mbaje Dianje sa po 15 golova deli drugo mesto na listi strelaca iza neprikosnovenog Enera Valensije (26). Uz to, nekadašnji fudbaler Milana i Liverpula je i prvi asistent lige.

U prvom delu sezone, Istanbulspor je pobedio 2:1 u komšiluku.

NAŠ PREDLOG: X2&3+ (kvota 2,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!