LUKA JOVIĆ JE ŽELJAN POGODAKA: Fiorentina dolazi u Tursku sa prednošću od jednog gola

V.M.

16. 03. 2023. u 08:24

SIVASPOR dočekuje "violu" u revanšu osmine finala Lige konferencija.

ЛУКА ЈОВИЋ ЈЕ ЖЕЉАН ПОГОДАКА: Фиорентина долази у Турску са предношћу од једног гола

FOTO: EPA

Pre sedam dana u Firenci bilo je 1:0. Fiorentina je dominirala tokom čitavog meča i stvarala šanse, a jedini gol na meču postigao je Antonin Barak. Sivas može biti zadovoljan zaostatkom od jednog pogotka jer je razlika mogla biti mnogo ubedljivija i danas će pred svojim navijačima pokušati da napravi veliko iznenađenje.

Domaćin je nakon nastavka prvenstva u Turskoj u jako slaboj formi i doživeo je tri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Pored Fiorentine, Sivaspor je izgubio od Karagumruka 4:3 i Istanbulspora 3:0. Domaćin se trenutno nalazi na 15. mestu tabele turske Superlige i ima samo poen više od Istanbula koji je prvi tim ispod crte. Što se tiče Lige konferencija, ''hrabri'' su zauzeli prvo mesto u grupi ''G'' pored Slavije, Kluža i Balkanija, tako su se direktno plasirali u osminu finala i Riza Čalimbaj će pokušati da motiviše svoje pulene da iznenade favorita.

Fiorentina je za vikend nastavila svoju seriju odličnih rezultata savladavši fenjeraša Kremoneze sa 0:2. To je "violi" bila peta vezana pobeda u svim takmičenjima i četa Vinćenca Italijane se nalazi u strašnoj formi. Popela se na 11. mesto na tabeli Serije A i zaostaje samo četiri boda za sedmoplasiranim Juventusom i možda uspe da se plasira u Evropu iduće sezone.

Što se tiče Lige konferencija, ''ljubičasti'' su po kladionicama treći favoriti za osvajanje takmičenja, odmah iza Vest Hema i Viljareala. Najbolji strelac takmičenja je srpski reprezentativac Luka Jović. Nekadašnji centarfor Real Madrida je za sada postigao šest golova u Ligi konferencija i danas će pokušati da poveća prednost u odnosu na konkurenciju.

Domaćin će biti bez Osmanpaše, Jalčina, Jatabarea i Maksa Gradela koji je na prvom susretu dobio direktan crveni karton zbog grubog faula u samoj završnici meča.

Italijano u Turskoj neće moći da računa na kapitena ekipe Kristijana Biragija koji je suspendovan zbog prikupljenih žutih kartona, a pored njega izostaće i Aleksa Terzić koji je već duže vremena povređen.

Očekujemo sličnu utakmicu kao onu na ''Artemio Frankiju'' i verujemo da će viola ponovo slaviti.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)