VLAHOVIĆ PROTIV FRAJBURGA PREKIDA POST? Srpski napadač bez gola na poslednjih šest utakmica

O. M.

16. 03. 2023. u 13:29 >> 13:29

REVANŠ utakmica osmine finala Lige Evrope između Frajburga i Juventusa igra se na "Evropa park stadionu" od 18.45.

ВЛАХОВИЋ ПРОТИВ ФРАЈБУРГА ПРЕКИДА ПОСТ? Српски нападач без гола на последњих шест утакмица

FOTO: AP/Tanjug

Prvi susret u Torinu završen je minimalnom pobedom "bjankonera" koji i u revanš ulaze kao favoriti.

Frajburg je u nedelju pobedom nad Hofenhajmom, koju je izborio Ritsu Doan u 90. minutu, prekinuo "post" od tri utakmice bez trijumfa, dok je Juventus teže nego što se očekivalo izašao kao pobednik iz duela sa Sampdorijom. Posle početnih 2:0 koje su doneli Bremer na asistenciju Kostića i Rabio, ekipa iz Đenove je zahvaljujući golovima Augelja i našeg Filipa Đuričića držala bod sve do 66. minuta, kada je Rabio svojim drugim pogotkom na meču doveo Juve u vođstvo koje je Matijas Sule kasnije povećao na konačnih 4:2.

Anhel di Marija, strelac poslednja četiri gola za Juventus u Ligi Evrope (het-trik protiv Nanta i jedan protiv Frajburga), nije igrao u pobedi "stare dame" nad Sampdorijom zbog udarca koji je primio u prvom susretu protiv nemačkog tima, a neizvestan je i za revanš.

Protiv Sampdorije menjali su ga Fabio Moreti u prvom poluvremenu i Sule u drugom. Iako poslednje informacije sa "čizme" govore da će Argentinac biti spreman, alternativa je pored pomenutog dvojca i oporavljeni Federiko Kijeza.

Na toj utakmici penal je promašio Dušan Vlahović koji je van forme i nije postigao gol na već šest utakmica. To je najduži niz bez pogotka za srpskog asa otkad je došao u Juventus, a nedostatak njegovog golgeterskog učinka, osim Di Marije, nadomešćuje i Rabio. Francuz je sa dva gola protiv Sampdorije stigao do brojke od devet u svim takmičenjima, što ga čini drugim strelcem Juventusa u svim takmičenjima. Ako zatrese mrežu Frajburga izjednačiće se sa vodećim Vlahovićem. 

Juventus je, posle oduzimanja 15 bodova, sedmi u Seriji A sa deset bodova manje od četvrtoplasiranog mesta Milana kome ta pozicija garantuje Ligu šampiona sledeće sezone. To znači da je osvajanje Lige Evrope jedini način da se "stara dama" plasira u Ligu šampiona naredne sezone.

Frajburg je posle pobede nad Hofenhajmom na deobi četvrtog do šestog mesta Bundeslige sa istim brojem bodova kao Union Berlin i Lajpcig ali nešto slabijom gol-razlikom. Izabranici Kristijana Štrajha nisu poraženi na svom stadionu u 18 poslednjih utakmica.

Iako trpi mnogo kritika zbog golgeterskog posta, Dušan će gotovo je izvesno igrati u revanšu pošto je jedini konkurent za špic jer je Arkadijuš Milik još uvek povređen.  Filip Kostić je svoje mesto u prvih 11 gotovo zacementirao odličnim igrama u poslednje vreme. Srbin je prvi asistent ekipe sa osam dodavanja koja su prethodila golu.

NAŠ PREDLOG: UG 2+ (kvota 1,42) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!