BAVARSKA MAŠINERIJA PRATI MILIONERE! "Švabe" ne znaju za pobedu pet godina

V.D.

04. 03. 2023. u 08:50

DANAS od 18.30 u okviru 23.kola nemačke Bundeslige sastaju se Štutgart i Bajern Minhen

БАВАРСКА МАШИНЕРИЈА ПРАТИ МИЛИОНЕРЕ! Швабе не знају за победу пет година

FOTO: Tanjug/AP

Punih deset godina traje suverena vladavina Bajerna nemačkim fudbalom. Bavarci su se prethodne sezone okitili 31. titulom šampiona u istoriji kluba a ove sezone su se u domaćem prvenstvu "sapleli" već devet puta.

Uz dva poraza na gostovanju u Augzburgu i Menhengladbahu, uspeli su čak sedam puta da reminiziraju što je trenutno dovoljno za drugu poziciju sa 46 osvojenih bodova, tri manje od dortmundskih "milionera" koji su juče upisali osmu pobedu u nizu u domaćem prvenstvu nad Lajpcigom koji je tim porazom verovatno ispao iz šampionske trke.

Što se tiče domaćina, petostruki šampion Nemačke koji se poslednjom titulom okitio u sezoni 2006/2007 već treću sezonu ima problem oko opstanka. Početkom decembra kormilo je preuzo Bruno Labadia ali željenih rezultata i dalje nema. 

Štutgart je na sedam odigranih utakmica nakon pauze zabeležio samo jednu pobedu i dva remija što je trenutno dovoljno za 15.poziciju, prvu iznad crte ali samo zbog bolje gol razlike u odnosu na Hofenhajm i Bohum koji su takođe osvojili samo 19 bodova iz 22 utakmice.

O dominaciji Bavaraca nad popularnim "švabama" govori i statistika, u poslednjih 25 mečeva u kojima je Štutgart zabeležio samo dve pobede ali zanimljivo je da su prethodna dva prvenstvena okršaja završena rezultatom 2:2. Uz to fudbaleri Štutgarta svoju šansu vide i u činjenici da Bajern očekuje veoma bitan revanš meč 1/8 finala Lige šampiona gde na svojoj "Alijanc areni" dočekuju Pariz Sen Žermen sa golom prednosti iz prvog meča. 

Ono što najviše raduje navijače minhenskog giganta je povratak na teren Senegalca Sadia Manea koji je na prošlom meču u pobedi svog tima nad Union Berlinom proveo 26 minuta na terenu nakon četvoromesečne pauze.

Na ovom meču trener Nagelsman neće moći da računa na od Mundijala odsutnog Marokanca Mazruia koji ima srčanih problema nakon preležanog kovida 19, zatim Lukasa Ernaneza koji je na meču Svetskog prvenstva protiv Australije doživeo tešku povredu i verovatno završio ovu sezonu i prvog golmana Manuela Nojera koji je doživeo nezgodu na skijanju dok je nastup Liroja Sanea pod znakom pitanja ali verujemo da će preskočiti ovaj meč s obzirom na okršaj sa Parižanima za četiri dana.

U domaćoj ekipi odsustvovaće Stencel, Guirasi i Miler zbog povreda dok je jedan od najboljih igrača ekipe hrvatski reprezentativac Borna Sosa suspendovan zbog kartona.

Iako Bavarce očekuje meč Lige šampiona verujemo da neće kalkulisati na ovom meču i da će se pobedom izjednačiti sa Dortmundom na tabeli Bundeslige.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)