BIĆE VRELO U HRVATSKOJ PRESTONICI: Livaja i družina stižu na "Maksimir"

M.T.

26. 02. 2023. u 08:47

"MODRI" su osam bodova ispred Splićana na tabeli.

БИЋЕ ВРЕЛО У ХРВАТСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ: Ливаја и дружина стижу на Максимир

FOTO: Tanjug/AP

Najveća utakmica hrvatskog fudbala biće odigrana u 23. kolu HNL-a danas od 15 časova u Zagrebu na ''Maksimiru'' gde će Dinamo dočekati splitski Hajduk. Ovo je duel prvog i drugog na tabeli, a Dinamo ima osam bodova prednosti.

Kao što je najčešće slučaj od osamostaljenja Hrvatske, Dinamo dominira u ligi. ''Modri su doduše u poslednjih pet kola pored tri pobede, dva puta odigrali i nerešeno sa Goricom i Slavenom Belupom, ali su usledile dve vezane pobede posle kojih Dinamo mirno čeka debi. Trener Dinama Ante Čačić ne slaže se sa ocenama da je Hajduk autsajder u ovom derbiju.

 - Ispred nas je Hajduk, utakmica koja ima posebnu težinu i koja nosi poseban naboj, bodovi su dvostruki, uvek su te utakmice bile derbiji i ne slažem se da je Hajduk autsajder, nema autsajdera u derbiju. Mi jesmo favoriti protiv svih na Maksimiru, ali oni nisu autsajderi – smatra Čačić.

Hajduk koji u samostalnoj Hrvatskoj najčešće gleda u leđa Dinamu, nije uspeo da iskoristi kikseve ''modrih''. ''Bili'' su u poslednjih pet kola pobedili tri puta, ali su i pretrpeli dva uzastopna poraza od Istre i Rijeke. Ipak, dve uzastopne pobede su popravila raspoloženje pred derbi protiv Dinama. Ukoliko pobedi, Hajduk bi smanjio zaostatak na pet bodova i tako održao nadu da može da se bori za titulu. Trener Splićana Ivan Leko u dobrom raspoloženju čeka derbi, iako Hajduk ima dosta problema sa povredama.

 - Najlepša utakmica za igru, pripremu, vođenje, na velikoj sceni pokazati koliko si dobar. Lično se jako radujem. Situacija je takva kakva je, pokušavamo se pripremiti. Sigurno ćemo imati 11 igrača i pet na klupi, pokušati da igramo sa 16, i kao ekipa pokazati da smo dobri – rekao je Leko koji kao igrač nikad nije pobedio na ''Maksimiru''. – Nisam imao pojma o brojevima. Ima zakon velikih brojeva. Nadam se da će se to promeniti.

Dinamo ima dobru kadrovsku situaciju pošto u timu neće biti samo Petra Bočkaja, dok će Dario Špikić ipak biti spreman za derbi mada se u prvi mah mislilo da je njegova povreda u meču protiv Varaždina ozbiljnije prirode.

Na drugoj strani Hajduk se sučava sa puno problema. Spisak povređenih igrača je poduži, a na njemu su Lovre Kalinić, Josip Elez, Entoni Kalik, Lukas Grgić, Emir Sahiti, Toni Borevković, Čidozi Avazijem i Dominik Prpić. Još se ne zna da li će igrati Marko Livaja koji je prethodnih dana imao povišenu temperaturu.

Ovo će biti 234. meč Dinama i Hajduka, a ''modri'''su u priličnoj prednosti sa 102 pobede, dok ih Hajduk ima 59, a 72 utakmice su završene nerešenim rezultatom. U posledih deset mečeva Dinamo je pet puba pobedio, dok Hajduk ima dva trijumfa uz tri remija.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)