KOD BERLUSKONIJA NEMA POPUSTA ČAK NI ZA MILAN! Monca polako postaje hit prvenstva

M.T.

18. 02. 2023. u 09:45

DOMAĆIN nema poraz već osam utakmica.

КОД БЕРЛУСКОНИЈА НЕМА ПОПУСТА ЧАК НИ ЗА МИЛАН! Монца полако постаје хит првенства

Foto Profimedia

Mali derbi pokrajine Lombardija biće odigran u 23. kolu italijanskog šampionata danas od 18 sati kada Monca na stadionu ''Brijanteo'' dočeka Milan, nekadašnje čedo svog sadašnjeg vlasnika Silvija Berluskonija.

Monca u svojoj prvoj sezoni u Seriji A polako izrasta u najprijatnije iznenađenje. Nije sve delovalo dobro početkom sezone, ali od dolaska Rafaela Paladaina na mesto trenera, situacije se prilično popravila za novajliju u prvoligaškom karavanu. Monca je već osam mečeva u Seriji A bez poraza i jedini neuspeh je pretrpela u Kupu Italije gde je poražena od Juventusa. U prethodnom kolu minimalnim rezultatom je savladana Bolonja.

Dospela je Monca do desete pozicije na tabeli sa 29 bodova, koliko ima i Juventus na devetom mestu posle oduzetih bodova, ali sa boljom gol razlikom dok Udineze i Torino beže samo jedan bod. Monca je odlična i na domaćem terenu jer je neporažena na sedam od poslednjih osam mečeva pred svojim navijačima, mada je vezala tri remija.

Januar je mesec koji bi u Milanu svi verovatno hteli sa što pre zaborave, jer su rosoneri od sedam odigranih utakmica pobedili na samo jednoj, a eliminisani su u kupu od Torina i poraženi u Superkupu od Intera. U Seriji A Milan je bio u seriji od tri poraza, da bi u prethodnom kolu savladao Torino. Najava izlaska iz krize bila je i pobeda protiv Totenhema u prvom meču osmine finala Lige šampiona, ali je još uvek branilac titule daleko od kvalitetnih igara.

Na tabeli je Milan trenutno peti sa 41 bodom, koliko imaju Roma i Atalanta, dok drugoplasirani Inter beži tri boda. Od odbrane titule nema ništa pošto napoli ima 21 bod više, a trenutno je Milan i van pozicija koje vode u Ligu šampiona zbog čega je današnji meč takođe veoma važan.

Trener Monce Rafaele Paladino ima prilično dobru kadrovsku situaciju pošto će meč sa Milanom preskočiti samo Emanuele Vinjato i Karlos Augusto, ali će Paladino moći da izvede praktično najjači sastav pred domaće navijače na stadionu ''Brijanteo''.

Sa nešto više problema se suočava Stefano Pioli pošto još uvek ne može da računa na Majka Menjana, Alesandra Florencija, Ismaela Benasera i Davidea Kalabriju. Dobra vest za Piolija je da se u tim vraća Fikajo Tomori, a potencijalna promena u timu bi mogao da bude Alesis Salemakers umesto povređenog Kalabrije, dok će Sandro Tonali ponovo biti u paru sa Radetom Krunićem na sredini terena.

Ovo će biti drugi zvanični meč ovih timova, a u prvom delu sezone Milan je slavio ubedljiv trijumf sa 4:1. Prethodno su ovi timovi odigrali i tri prijateljska meča i u sva tri je Milan takođe pobedio.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,87)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 4,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!