"TOBDŽIJE" DRMA OZBILJNA KRIZA! Arsenal traži tri boda protiv bivšeg trenera

V.M.

18. 02. 2023. u 08:24

ASTON vila dočekuje izabranike Mikela Artete na otvaranju 24. kola Premijer lige

ТОБЏИЈЕ ДРМА ОЗБИЉНА КРИЗА! Арсенал тражи три бода против бившег тренера

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je doživeo dva uzastopna poraza i pokušaće da ostvari pozitivan rezultat pred svojim navijačima kako bi prekinuo taj negativni niz. Ekipu sa klupe predvodi Unaj Emeri koji je u periodu od 2018. do 2019. godine bio trener ''tobdžija''. Arsenal je pre dve nedelje komotno bio usamljen na vrhu sa plus osam u odnosu na Siti, ali onda su usledila dva poraza, od ''građana'' i Evertona, uz remi sa Brentfordom i sada gleda u leđa četi Pepa Gvardiole na tabeli.

Vila je pre ovih poraza igrala dosta dobro od dolaska španskog stručnjaka na klupu. Trenutno je 11. na tabeli sa 28 osvojenih bodova uz gol-razliku 26:34. ''Lavovi'' iz Birmingema realno nemaju kvalitet da se popnu na neko od mesta koje vodi u Evropu ali prejaki su da bi se borili za opstanak, tako da ih očekuje miran ostatak sezone. Na poslednjih pet ligaških utakmica pored dva pomenuta poraza imaju isto toliko pobeda i remi.

Arsenal drma ozbiljna kriza i pitanje je kako će izaći iz nje. Četa Mikela Artete je izgledala dominantno većim delom sezone, ali nakon povreda Partija i Žezusa izgubila je dva jako bitna šrafa u svojoj igri što se i vidi na rezultatima ekipe. Gost ima isto bodova kao i Mančester siti, iza njega je zbog lošije gol-razlike ali je i odigrao meč manje od tako da ako bi pobedio na toj utakmici vratio bi se na čelo tabele. Remijem ili trijumfom na današnjem susretu bar na kratko preuzeo bi prvu poziciju jer ''građani'' od 16 časova gostuje na ''Siti graundu''. Arsenal je poslednju titulu osvojio pre 18 godina i navijači se nadaju da će konačno podigići trofej osvajača Premijer lige nakon duge pauze.

Domaćin će biti bez Dijega Karlosa, Mingsa i Stira.

Arteta na ovom susretu neće moći da računa na već pomenutog Partija i Žezusa, uz njih izostaje i Elneni, dok je moguć povratak Emila Smita-Roua.

Očekujemo jednu zanimljivu, borbenu utakmicu. Oba tima će biti motivisana da prekinu serije slabih rezultata i verujemo da će postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina