''GRAĐANI'' SU PREUZELI PRVO MESTO I NE PLANIRAJU DA GA PREPUSTE: ''Šumari'' su doživeli prvi poraz u novog godini

V.M.

18. 02. 2023. u 09:14

NOTINGEM forest dočekuje Mančester siti od 16 časova na ''Siti graundu''.

ГРАЂАНИ СУ ПРЕУЗЕЛИ ПРВО МЕСТО И НЕ ПЛАНИРАЈУ ДА ГА ПРЕПУСТЕ: Шумари су доживели први пораз у новог години

Foto: Profimedia

Forest je prekinuo niz sjajnih utakmica porazom od Fulama u prošlom kolu rezultatom 2:0, ali ono što je bitno za njega je da je uspeo da pobegne iz zone ispadanja i miran je na sredini tabele. Gost je preko nedelje u derbiju vodećih ekipa Premijer lige savladao Arsenal sa 1:3 i na taj način je preuzeo prvo mesto koje ne planira da prepusti u skorije vreme. Nakon ujednačenog prvog dela, Siti je odneo tri boda golovima Griliša i Holanda u nastavku.

Domaćin igra veoma dobro nakon pauze, pre poraza od Fulama ostvario je tri pobede i odigrao remije sa Bornmutom i Čelsijem. Trenutno je 14. na tabeli sa 24 osvojena boda, što je šest više od Evertona koji je prvi tim ispod crte. Najveći problem izabranika Stiva Kupera je napad, Notingem je postigao samo 17 golova na 22. odigrane utakmice i samo su ''karamele'' manje puta tresle mrežu od bivšeg šampiona Evrope.

Siti je konačno preuzeo prvo mesto od Arsenala i ima priliku da ga potvrdi na neugodnom gostovanju. Ekipa Pepa Gvardiole je navikla da se nalazi u ovakvim trkama za titulu i sada je preuzela ulogu favorita za osvajanje naslova prvaka Engleske. Siti dominira fudbalom na ostvru i osvojio je četiri od poslednjih pet izdanja Premijer lige. Što se tiče same forme ekipe, ''građani'' su ostvarili dve vezane pobede, pre Arsenala su rutinski savladali Vilu sa 3:1 na ''Etihadu''. Erling Holand je postigao 26 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja i ima priliku da nadogradi taj broj protiv ekipe koja je primila čak 37 golova.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Siti je dominantno slavio sa 6:0.

Domaćin će biti bez Avonjija, Bjankona, Hendersona, Kujatea, Mekene, Niakatea i Ričardsa. Gvardiola ne može da računa na Stounsa i Mendija.

Očekujemo da gost ozbiljno shvati ovu utakmicu i osvoji tri boda sa kojima će utvrditi prvo mesto i nastaviti pohod ka novoj tituli.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati